Mot slutten på streiken

Lederen for de streikende hjelpepleierne er skuffet. - Det virker som om streiken går mot slutten, sier Tove Stangnes til Dagbladet :på nettet. Regionsykehusene i Trondheim og Tromsø krever nå at streiken avblåses.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Regionsykehuset i Trondheim klarer ikke lenger å gi øyeblikkelig hjelp, slik de er forpliktet til. Ved Regionsykehuset i Tromsø blir viktige operasjoner utsatt. De 20 000 streikende hjelpepleierne setter så store kjepper i sykehushjulene at liv og helse kan stå i fare. Derfor krever ledelsen ved RIT og RiTø om at myndighetene griper inn i streiken med tvungen lønnsnemnd. Helsedirektør Anne Alvik har fulgt streiken med argusøyne.

- Vi mener at opplegget for streiken er slik at liv og helse ikke står i fare, sier forbundsleder i Norsk helse- og sosialforbund Tove Stangnes til Dagbladet :på nettet. Hun mener dagen i dag blir avgjørende for om kommunalminister Ragnhild Queseth Haarstad avblåser streiken, og kaller inn til tvungen lønnsnemnd, eller ikke.

- Det kan virke som om nettet snører seg sammen, og at det går mot tvungen lønnsnemnd, sier Stangnes.

Kommunalministeren sier til NRK Dagsnytt at hun følger streiken nøye.

Lønnsnemnd

Tove Stagnes er ikke sikker på om en tvungen lønnsnemnd vil slå dårlig ut for medlemmene.

- Da vi kom i lønnsnemnd i 1992 fikk vi et bedre tilbud enn det vi gikk til streik på. Det håper vi vil skje i år også, sier Stangnes.

SKUFFET: Forbundsleder Tove Stangnes tror helsestreiken går mot slutten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer