Møt Sponheim på nett

Venstre kan bli valgets joker. Still Lars Sponheim dine spørsmål.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Tidlig i valgkampen, ja nesten før den hadde startet, sa partileder Lars Sponheim at Venstre ville få avgjørende betydning for årets valg. Mange ristet lett oppgitt på hodet og mente at den bamsete Venstre-sjefen hadde litt for store tanker om seg selv og sitt parti.

Kan avgjøre valget

Men nå er det bare noen dager til valget og Venstre snuser på den magiske sperregrensen på fire prosent. Vipper de over, så renner det inn med utjevningsmandater på Stortinget, og partiet kan avgjøre om de borgelige eller sosialistene får flertall.

Venstre ser på seg selv som sosialliberalt parti. I motsetning til Arbeiderpartiet vil Venstre kanalisere hjelp til de som trenger det, i stedet for å gi litt til alle.

Sammen med Høyre og KrF i regjering har partiet blitt beskyldt for å snu ryggen til sine egne verdier og standpunkter i bytte mot regjeringsmakt. Partiet har to representanter på Stortinget og tre i regjering, en unik situasjon i norsk politikk.

<strong><b>STILLER PÅ NETTMØTE:</strong></B> Venstres Lars Sponheim. Foto: JEANETTE LANDFALD
STILLER PÅ NETTMØTE: Venstres Lars Sponheim. Foto: JEANETTE LANDFALD Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer