Mot sterk åpning for InFocus

Selv om InFocus-kursen falt i USA sluttet den 5 kroner høyere enn på Oslo Børs. Ellers er signalene negative for de norske IT-aksjene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv om den teknologitunge Nasdaq-indeksen i går kveld endte svakt i pluss, er ikke signalene de mest oppløftende for teknologiaksjene på Oslo Børs. For de flere av de amerikanske aksjene som man vanligvis sammenligner det største norske IT-aksjene med falt i verdi.

Et av unntakene var InFocus som handles både på Nasdaq og Oslo Børs. I går falt kursen 0,7 prosent på Nasdaq-børsen til 16,18 dollar per aksje. Det tilsvarer rundt 148 kroner. Det er 5 kroner over sluttkursen her hjemme.

Hele 630.200 InFocus-aksjer skiftet eiere i går, mot et dagsgjennomsnitt på 394.590 de seneste 90 dagene.

Tandbergs argeste konkurrent Polycom falt 1,7 prosent i går.

Også Elteks amerikanske konkurrenter hadde en tung dag og gikk mot resten av IT-sektoren. Peco II falt 1,5 prosent i verdi, mens markedslederen Power-One falt hele 2,4 prosent. Verst gikk det utover American Power Conversion som stupte 3,9 prosent.

Søkemotorselskapet Fast Search & Transfer er i fred med å bli repriset på Oslo Børs. Sannsynligvis er det lite støtte å hente fra en av selskapets hovedkonkurrenter. Søkemotorselskapet Inktomi falt i går 2,8 prosent.