Mot sterk dag for RCL

Cruise-aksjene var blant vinnerne på Wall Street etter rentebeskjeden. Det ligger derfor an til en god dag for RCL på Oslo Børs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den amerikanske sentralbankens beslutning om å kutte renten med nye 50 basispunkter før neste ordinære rentemøte, sendte cruiseaksjene rett til værs på Wall Street i går. Carnival Corp og RCL sluttet opp henholdsvis 11,3 og 9,8 prosent i aktiv handel.

For RCL innebar det en sluttkurs på 22,06 dollar eller rett i overkant av 200 kroner. Aksjen endte på 190 kroner her hjemme i går.

Et rentekutt er meget positivt for RCL som har et betydelig flåtefornyelsesprogram. Lavere renter betyr lavere rentekostnader, noe som igjen øker resultatet. Gjeldsandelen er høyere i RCL enn hos konkurrentene Carnival og P&O Princess Cruises.

Carnival gjentok seneste tirsdag at fallende aksjekurser og nedgangstider i amerikanske økonomi kan komme til å påvirke marginer og inntjening negativt utover i året.

Rentekutt gir tradisjonelt en positiv på aksjemarkedet, samt virker stimulerende på økonomien. Cruiseaksjene har de seneste par månedene falt markert på bekymringer for utviklingen i andre halvår i år og i 2002. Gårsdagens overraskende rentekutt la en viss demper på denne usikkerheten.

P&O Princess steg kun 1,6 prosent. Omsetningsvolumet var imidlertid meget beskjedent.

Følg kursutviklingen i RCL her.

Artikkelen er produsert i samarbeid med Finanskanalen.no.