Mot sterk IT-dag i USA

Futures-handelen i USA peker i retning åpning torsdag. Denne gangen er det en sterk aksjer og rentekutt i Europa som investorene støtter seg til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kursutviklingen er sterk på de europeiske børsene torsdag, der ingen ser ut til å bry seg nevneverdig om gårsdagens fall i USA. Både den britiske sentralbanken og den europeiske sentralbanken har dessuten kuttet renten for å stimulere til økt økonomisk vekst.

Det er få tunge selskaper som ikke har lagt frem kvartalstall, og investorene i USA går i stor grad og venter på sentralbankens rentemøte neste uke. Det er ventet et femte rentekutt for året.

På nøkkeltallssiden er det i dag klart for ukentlige sysselsettingstall. Det er ventet at antall førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd, såkalt jobless claims faller til 417.000 fra 421.000 den foregående uken, ifølge TheStreet.com. Tallene vil gi en viss indikasjon på hva som kan ventes i den neste sysselsettingsrapporten.

Dow Jones-indeksen falt marginalt til 10.866,98 poeng i går. Nasdaq-indeksen endte ned 1,9 prosent til 2.156,63. I handelen etter børs var det en marginal stigning for IT-aksjene.

Halvannen time før børsene i USA åpner er Nasdaq-futuren opp 41,4 punkter. Det antyder rally-tendenser for teknologiaksjer fra start.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer