Møt Stoltenberg på nett

Aps leder satser alt på en ny flertallsregjering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Jens Stoltenberg skal føre Arbeiderpartiet tilbake til maktens korridorer i regjeringskvartalet, selv om enkelte vil ha det til at makta vil være hos LO-lederen på Youngstorget.


Jens Stoltenberg har ved dette valget valgt å samarbeide med SV og Senterpartiet om en felles rød-grønn flertallsregjering. For 10 år siden hadde dette vært utenkelig, selv om enkelte har snakket om en slik politisk plattform i en årrekke.

Jens Stoltenberg og hans partikamerater har måtte tåle mye kritikk om kameraderi med LO i denne valgkampen, men det er ikke til å unngå at LO faktisk sprang ut av Ap og derfor er det også naturlig at de samarbeider.

Stoltenberg sier han ikke skal øke skattene, men beholde skattenivået på 2004-nivå. De borgelige tror ham ikke, og sier at alle hans reformer i offentlig sektor vil koste milliarder. At det spandable opposisjonspartiet SV samarbeider med Ap vil visstnok ikke gjøre det enklere for Stoltenberg å holde på kronene. Men Jens avfeier all kritikk som skremmselspropaganda fra høyresiden.

Bruk muligheten din til å stille Jens Stoltenberg dine spørsmål bare dager før landet går til urnene.

SKATTELETTE TIL MEG? NEI, TAKK KJELL MAGNE: Jens Stoltenberg vil dele velferdskassa med alle og ikke tappe den for å gi folk og bedrifter skattelette. Foto: SCANPIX
SKATTELETTE TIL MEG? NEI, TAKK KJELL MAGNE: Jens Stoltenberg vil dele velferdskassa med alle og ikke tappe den for å gi folk og bedrifter skattelette. Foto: SCANPIX Vis mer