VANT: Ulf Lerstein støttet Trump og var hoppende fornøyd da hotellkongen vant valget. Foto: Arne Petter Lorentzen, Frp
VANT: Ulf Lerstein støttet Trump og var hoppende fornøyd da hotellkongen vant valget. Foto: Arne Petter Lorentzen, FrpVis mer

En Trump-tilhenger på tinget

Møt Stortingets eneste Trump-tilhenger: - Det har vært litt belastende

Ulf Lerstein var eneste på Stortinget som håpet Trump skulle vinne valget. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De fleste norske politikere hadde Hillary Clinton som sin favoritt. Faktisk var det bare én politiker på Stortinget som støttet Trump. Ulf Lerstein (Frp) ler både sist og best.

- Jeg er veldig fornøyd i dag, og håpet i det lengste at dette skulle holde for Trump. Det så jo mørkt ut ei stund der, forteller han Dagbladet.

Lerstein sto opp midt på natta for å følge valgets siste timer. Han fant fram morgenkåpen, kokte kaffe og skrudde på TV-en. Frp-politikeren trodde knapt det han så.

- Jeg måtte gni meg i øynene! Da jeg sto opp i natt hadde Clintons brannmur i Midtvesten begynt å slå sprekker. Plutselig kunne Trump vinne.

Tar avstand fra Trump også

Lerstein innrømmer at det tidvis har vært tøft å være ensom Trump-svale på Stortinget.

- Jeg har fått kjenne på det, og har valgt en lav profil på min Trump-støtte siden det har vært litt belastende. Jeg har vært ganske alene som Trump-tilhenger. Selv i mitt eget parti har det ikke vært så populært å støtte Trump, og jeg har jo en familie å tenke på. Så jeg har holdt litt munn om dette.

I går maktet ikke Lerstein legge lokk på støtten lenger. Som en fotballsupporter før en cupfinale hentet han fram Trump-capsen og Trump-flagget og lot seg avbilde på kontoret sitt. Bildebeviset er å se øverst i saken.

- Trump har fornærmet kvinner, meksikanere og mange andre. Tar du avstand fra de mest kontroversielle synspunktene hans?

- Ja, det gjør jeg, men de færreste av oss er feilfrie. Jeg tror Trump har lært av feilene sine. Mange politikere har dumme uttalelser, svarer Lerstein.

Putin-politikk

Han oppgir Russland og skattepolitikk som to av årsakene til at han gikk mot strømmen i Norge og støttet hotellkongen fra Queens.

- Vi har forsøkt å fryse ut Putin, og jeg mener det er avgjørende med en ny linje nå. Dialog er viktig og Trump er villig til å faktisk snakke med Putin. I tillegg liker jeg skattepolitikken til Trump og det at han vil bygge USA igjen. Obama har mislykkes, konstanterer han.

- Arbeidsledigheten har sunket under Obama?

- Ja. Men mange har to eller tre jobber nå, bare for å betale husleia. Det er noe mange europeere ikke forstår. De av oss som er der borte ofte, og som har venner der, vi vet hvordan folk har det i USA. Og det var Trump også.

- Du ler sist og du ler best, Lerstein?

- Ha, ha. Jeg er i alle fall veldig fornøyd i dag. Men jeg vil ikke gni det inn på dem som støttet Hillary at min kandidat vant.