Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

En Trump-tilhenger på tinget

Møt Stortingets eneste Trump-tilhenger: - Det har vært litt belastende

Ulf Lerstein var eneste på Stortinget som håpet Trump skulle vinne valget. 

VANT: Ulf Lerstein støttet Trump og var hoppende fornøyd da hotellkongen vant valget. Foto: Arne Petter Lorentzen, Frp
VANT: Ulf Lerstein støttet Trump og var hoppende fornøyd da hotellkongen vant valget. Foto: Arne Petter Lorentzen, Frp Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De fleste norske politikere hadde Hillary Clinton som sin favoritt. Faktisk var det bare én politiker på Stortinget som støttet Trump. Ulf Lerstein (Frp) ler både sist og best.

- Jeg er veldig fornøyd i dag, og håpet i det lengste at dette skulle holde for Trump. Det så jo mørkt ut ei stund der, forteller han Dagbladet.

Lerstein sto opp midt på natta for å følge valgets siste timer. Han fant fram morgenkåpen, kokte kaffe og skrudde på TV-en. Frp-politikeren trodde knapt det han så.

- Jeg måtte gni meg i øynene! Da jeg sto opp i natt hadde Clintons brannmur i Midtvesten begynt å slå sprekker. Plutselig kunne Trump vinne.

Tar avstand fra Trump også

Lerstein innrømmer at det tidvis har vært tøft å være ensom Trump-svale på Stortinget.

- Jeg har fått kjenne på det, og har valgt en lav profil på min Trump-støtte siden det har vært litt belastende. Jeg har vært ganske alene som Trump-tilhenger. Selv i mitt eget parti har det ikke vært så populært å støtte Trump, og jeg har jo en familie å tenke på. Så jeg har holdt litt munn om dette.

I går maktet ikke Lerstein legge lokk på støtten lenger. Som en fotballsupporter før en cupfinale hentet han fram Trump-capsen og Trump-flagget og lot seg avbilde på kontoret sitt. Bildebeviset er å se øverst i saken.

- Trump har fornærmet kvinner, meksikanere og mange andre. Tar du avstand fra de mest kontroversielle synspunktene hans?

- Ja, det gjør jeg, men de færreste av oss er feilfrie. Jeg tror Trump har lært av feilene sine. Mange politikere har dumme uttalelser, svarer Lerstein.

Putin-politikk

Han oppgir Russland og skattepolitikk som to av årsakene til at han gikk mot strømmen i Norge og støttet hotellkongen fra Queens.

- Vi har forsøkt å fryse ut Putin, og jeg mener det er avgjørende med en ny linje nå. Dialog er viktig og Trump er villig til å faktisk snakke med Putin. I tillegg liker jeg skattepolitikken til Trump og det at han vil bygge USA igjen. Obama har mislykkes, konstanterer han.

- Arbeidsledigheten har sunket under Obama?

- Ja. Men mange har to eller tre jobber nå, bare for å betale husleia. Det er noe mange europeere ikke forstår. De av oss som er der borte ofte, og som har venner der, vi vet hvordan folk har det i USA. Og det var Trump også.

- Du ler sist og du ler best, Lerstein?

- Ha, ha. Jeg er i alle fall veldig fornøyd i dag. Men jeg vil ikke gni det inn på dem som støttet Hillary at min kandidat vant.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!