Mot streik blant heismontørene

Meklingen mellom heismontørene og arbeidsgiverne endte resultatløst da meklingsfristen gikk ut natt til onsdag. Dermed kan det bli streik blant nærmere 600 heismontører om få dager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg fant ikke grunnlag for å sette fram noe forslag som partene kunne enes om. Derfor avsluttet vi meklingen da fristen gikk ut ved midnatt, sier meklingsmann Anne Cathrine Frøstrup til NTB.

Det blir likevel ingen umiddelbar streik i heisbransjen. Heismontørenes fagforening, EL & IT-forbundet, har foreløpig ikke sendt ut streikevarsel. Men heismontørenes forhandlingsleder, Jan Andersen, regner med at det vil komme.

- Vi skal nå sette oss ned og drøfte situasjonen. Vi er bundet av de vanlige regler om fire dagers frist før en streik kan iverksettes, og vi har ikke bestemt når vi eventuelt vil varsle streik, sier Andersen.

- Vil det skje de nærmeste dagene eller venter dere til over ferien?

- Jeg vil ikke ta stilling til tidspunktet nå. Men jeg regner med at det blir streik, sier Andersen til NTB.

Han opplyser at det vanskeligste punktet i meklingen ikke var det økonomiske kravet, men derimot krav om tiltak mot sosial dumping i heismontørbransjen.

- På verdensbasis er det noen få selskaper som dominerer i vår bransje, og de kan komme til å bruke utenlandsk arbeidskraft på dårlige vilkår. Vi vil ha regler mot dette, men dette var det umulig å få gjennomslag for i meklingen, sier Andersen.

NTB