Mot streikekaos på britiske flyplasser

Millioner av reisende på vei til eller fra ferie kan bli rammet av kaos i Storbritannia til uka, der passkontrollørene truer med streik.

KAN BLI KØ og kaos på britiske flyplasser dersom det blir streik blant passkontrollørene.  Justin Sullivan/Getty Images/AFP
KAN BLI KØ og kaos på britiske flyplasser dersom det blir streik blant passkontrollørene. Justin Sullivan/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De to fagforbundene som representerer de 4.100 kontrollørene som sjekker pass ved britiske flyplasser og havner, er i konflikt med myndighetene og truer med å legge ned arbeidet. Køene foran skrankene vil i så fall bli endeløse.

Stridens kjerne er myndighetenes beslutning om å slå sammen tollere og passkontrollører til en ny grensevaktstyrke.

De tidligere passkontrollørene vil dermed også måtte gjennomføre kroppsvisitasjoner, en oppgave som tidligere har vært forbeholdt tollerne, noe de ikke ønsker.

Den første av flere streiker kan komme alt til uka, noe som kan resultere i store forsinkelser midt i ferietida, skriver The Sunday Times.

1.100 passkontrollører organisert i The Public and Commercial Services (PCS) truer i første omgang med å legge ned arbeidet i to dager fra 5. august, og varsler flere én- og todagersstreiker etter dette.

Dersom de 3.000 medlemmene i det konservative fagforbundet Immigration Service Union (ISU) slutter seg til streiken, blir kaoset komplett.

Britiske myndigheter setter vanligvis sin lit til at ISU, som aldri tidligere har streiket, skal holde hjulene i gang når de mer radikale kollegaene i PCS aksjonerer. Denne gangen kan de ble skuffet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer