Mot tøffeste streike-uke hittil

Hvis ikke regjeringen velger å bruke tvungen lønnsnemnd på nye områder, går Norge fra mandag morgen inn i den tøffeste streike-uken hittil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Klokka 24.00 natt til mandag er meklingsfristen gått ut for Norsk Transportarbeiderforbund. Det samme gjelder for Norsk Elektriker og Kraftstasjonsforbund (NEKF). Fra før streiker 911 Telenor-ansatte i LO-Stat. Hvis meklingen ikke fører fram, vil dermed tre LO-forbund være i streik samtidig.

AF venter

Etter at det ble lagt fram proposisjon om tvungen lønnsnemnd for de fleste AF-medlemmer som streiker i kommunene, avblåste AF streiken for de øvrige kommuneansatte med unntak for Oslo. Hovedstaden er et eget tariffområde og her er fortsatt 149 medlemmer i Norsk Sykepleierforbund (NSF), Den

Norske Jordmorforening (DNJ) og Norsk Radiografforbund i streik.

Det var i helgen fortsatt ikke kommet noe utspill fra statens forhandlere overfor statlig sektor i AF. Organisasjonen venter og håper, men trolig vil et initiativ snarere komme i form av tvungen lønnsnemnd enn som et utspill til nye forhandlinger.

Kommunalminister Ragnhild Queseth Haarstad har fulgt situasjonen nøye i helgen, men så lenge regjeringen bare legger vekt på liv og helse, er det foreløpig ikke aktuelt å gripe inn med lønnsnemnd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer