Stortingsvalget

Mot valgsjokk
for Vidar Kleppe

Vidar Kleppe ble kastet ut av Frp for 20 år siden. Nå kan han rase inn på Stortinget igjen, takket være stor støtte i hjemfylket.

FOSSER FRAM: Demokratene ligger an til stortingsplass på Dagbladets nyeste måling. Den gamle FrP-nestlederen Vidar Kleppes ønskeposisjon er å komme på "vippen". Video: Ingunn Dorholt / Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Målingene nå er en voldsom inspirasjon, sier Vidar Kleppe til Dagbladet.

Den tidligere stortingsrepresentanten ble kastet ut av Frp av Carl I. Hagen i 2001, etter beskyldninger om at han var populist. Siden har Kleppe og hans kontroversielle parti Demokratene, som omtaler seg selv som nasjonalkonservative, levd et liv på utkanten av norsk politikk.

Sjokkretur

Men flere meningsmålinger den siste tiden peker mot at Kleppe gjør en sjokkretur til Stortinget.

På Dagbladets ferske partibarometer for august er partiets førstekandidat Vidar Kleppe inne på Stortinget i mandatberegningen. Demokratene fikk også tildelt et mandat i den forrige målingen i juni.

På TV 2s siste måling fikk partiene som er samlet under søylen «Andre» hele 7 prosents oppslutning. Bakgrunnstall viser at nesten halvparten av velgerne bak disse «minipartiene», oppga at de ville stemme Demokratene.

Flere andre meningsmålinger gir uvanlig stor uttelling for «minipartiene», og på gjennomsnittet for august har de en oppslutning på 4,5 prosent, altså over den forjettede sperregrensen. Kleppe tror partiet hans kan stikke av med en stor del av den kaka.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.