Mot våpenhvileavtale mellom Hamas og Israel

- Blir kunngjort innen to dager.

I RUINER: Også i dag har det vært trefninger mellom Israel og Hamas. Her gjennomsøker Hamas' politifolk en av organisasjonens utposter i sørlige Gaza, som ble bombet under et israelsk flyangrep. Foto: IBRAHIM ABU MUSTAFA/REUTERS/SCANPIX
I RUINER: Også i dag har det vært trefninger mellom Israel og Hamas. Her gjennomsøker Hamas' politifolk en av organisasjonens utposter i sørlige Gaza, som ble bombet under et israelsk flyangrep. Foto: IBRAHIM ABU MUSTAFA/REUTERS/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Fredsforhandlingene mellom Hamas og Israel har tilsynelatende båret frukter, og den palestinske organisasjonens talspersoner sier i kveld at en undertegning ventes i løpet av denne uka, skriver AP.Må konferereIfølge det statlige egyptiske nyhetsbyrået Mena sier Hamas' nestleder Moussa Abu Marzouk at våpenhvileavtalen vil bli kunngjort innen to dager, etter at Hamas har konferert med andre palestinske fraksjoner.

Ifølge Marzouk skal seks av grenseovergangene mellom Gazastripen mot Israel og Egypt åpnes som følge av overenskomsten.Det er foreløpig uklart om Israel allerede har gått med på avtalen.

- Hindringer av veien- De fleste av hindringene for en avtale er nå ryddet av veien, og en kunngjøring av overenskomsten ventes innen tre dager, sa Hamas-representant Tasher al-Nono tidligere i kveld. Al-Nono deltar i organisasjonens forhandlingsdelegasjon i Kairo, der de har hatt løpende kontakt med sin israelske motpart.

Avtalen skal innebære opphør av alle voldelige handlinger på den Hamas-kontrollerte Gazastripen, i tillegg til den nevnte åpningen av grenseovergangene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer