Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Motbydelige anklager

Michael Jackson tar til motmæle. I morgen begynner retssaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et klipp som er lagt ut på Jackson hjemmeside er artisten kledd i blå skjorte og ser rett i kamera mens han sier:

- I de siste ukene har media lansert en stor mengde ondskapsfull informasjon om meg. Informasjonen er motbydelig og falsk.

Bønnfaller publikum

I videoklippet forteller Jackson at han hjelper tusenvis av barn. Han sier videre at han lot gutten som har gått til sak mot ham få komme til Neverland Ranch fordi familiens gutt fortalte at han kjempet med kreft og trengte hjelp.

- Jeg kommer aldri til å plassere meg selv i en så sårbar situasjon igjen. Jeg elsker samfunnet mitt og har en stor tiltro til rettsapparatet. Vær så snill å ha et åpent sinn og la meg få mine dager i rettet, sier Jackson i klippet ifølge AP.

- Jeg fortejener en rettferdig retssak slik som alle andre amerikanske statsborgere. Jeg vil bli frifunnet og få oppreisning når sannheten blir fortalt, legger han til.

Tusenvis vil følge saken

En presentasjon av juryens vitnemål ble lekket tidligere denne måneden til thesmokinggun.com og ABC News til tross for at Høyesterettsdommer Judge Rodney S. Melville har forsøkt å holde den 1900 sider lange avskriften hemmelig. Det har fortsatt ikke kommet fram hvem som står bak lekkasjen, men Santa Barbaras sheriff har benektet at de er skyldige.

Retssaken mot Michael Jackson starter i morgen og vil etter all sannsynlighet vare i et halvt år. Tusenvis av mediefolk, fans og politi er ventet å omringe Santa Marias tinghus i håp om å få glimt av verden største popstjerne. Det er ventet at så mange som 5000 mennesker vil møte opp.

- Antastet barn

Det var i april i fjor at Jackson ble anklaget for å ha antastet en gutt. I anklagene ligger det også at han skal stå bak en sammensvergelse som omfatter bortførelse, falsk fangenskap og utpressning. Enkelte har også anklaget ham for å ha servert barna alkohol for å kunne gjennomføre antastingen.

FORSVARER SEG:</B> I et videoklipp som er lagt ut på internett ber Michael Jackson publikum om å vente med å dømme ham.