Møte med fyrsten

Richard Perle snakker med lav, behagelig stemme. Men det han sier, er egnet til å skremme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jeg har møtt

ham før, så vidt. En gang i Pentagon, den åttekantede maktkolossen rett utenfor den amerikanske hovedstaden Washington D.C. Pentagon ble også angrepet av terrorister 11. september 2001 samtidig med World Trade Center.

Vi ble ledsaget inn til Perle i et digert kontor, i 1986, tror jeg. Han var viseforsvarsminister og nummer tre under forsvarsminister Caspar Weinberger. Bokhylla bak ham var full av litteratur om Sovjet, raketter og atomvåpen. Han husker ikke meg, og det er høyst rimelig. Det var bare en kort bakgrunnssamtale i ei gruppe, sånn som jeg erindrer det i dag. Vårt møte forleden fant sted i et nøkternt møterom i underetasjen på Sanderstølen høyfjellshotell på Golsfjellet mellom Valdres og Hallingdal.

Richard Perle

er intenst overbevist om riktigheten i sine synspunkter, nå som da. Den gangen handlet det om stjernekrig, atomvåpen, utplassering av mellomdistanseatomraketter i Europa og den såkalte 0-opsjonen som vi var mange som mente bare var et forhandlingstriks. Nå handler det om forkjøpsangrep og krigen mot terror som han mener ikke kan utkjempes av bløthjertede diplomater og andre pingler, men bare av besluttsomme politiske realister. Som ham selv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.