Møte mellom Arafat og Netanyahu

Ramallah (NTB-AFP-dpa): Palestinernes leder Yasser Arafat, Israels statsminister Benjamin Netanyahu og USAs utenriksminister Madeleine Albright skal møtes til samtaler i Washington neste måned.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er palestinernes sjefforhandler Saeb Erakat som opplyser dette til nyhetsbyrået AFP fredag.

Møtet mellom de tre vil bli arrangert etter at de to lederne først har separate samtaler med USAs president Bill Clinton. Beslutningen om møtet mellom Netanyahu, Arafat og Albright ble tatt i London i forrige uke, rett etter at Albright hadde møtt begge lederne henholdsvis i Paris og London.

Ifølge den palestinske dagsavisa Al Ayyam skal Arafat ha forberedt en omfattende plan i et forsøk på å få den fastlåste fredsprosessen i gang igjen.

Arafat vil presentere den nye planen for USAs president Bill Clinton i et møte i Det hvite hus neste måned.

Ifølge den israelske avisen Ha'aretz baserer planen seg på iverksettelsen av den såkalte Oslo-avtalen, men den kommer med konkrete forslag på hvordan de gjenstående stridsspørmålene skal løses.

Palestinske kilder opplyser til AFP at Arafat blant annet vil foreslå at en internasjonal fredsbevarende styrke blir utplassert på deler av Vestbredden, der Israel ønsker å opprette sikkerhetssoner.