Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Motefotograf» siktet for barnevoldtekt

Under påskudd av å være motefotograf har en mann fra Fredrikstad tatt over 6000 nakenbilder av unge jenter. Nå er han siktet for voldtekt av barn under 16 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I tillegg har politiet siktet 34-åringen for usømmelig adferd, telefon-sex og seksuell omgang med mindreårige.

Hjemme hos Fredrikstad-mannen har politiet funnet notatblokker med navnene på 2500 jenter. 16 av jentene som han har fotografert har gått til anmeldelse. Politiet tror de bare har avslørt en brøkdel av det som kan være en enda mer omfangsrik sedelighetssak.

Merket

En del av navnene på den lange listen er merket på en spesiell måte. Ifølge VG er det dette som har fått etterforskerne til å tro at han har hatt seksuell omgang med dem. Mannen er nå anmeldt av flere av de avfotograferte jentene.

- Vi har tatt kontakt med noen av dem, og det har resultert i de anmeldelsene vi så langt har fått inn, sier politijurist Elin Fossum til VG.

I går ble mannen varetektsfengslet for ytterligere fire uker med brev- og besøkskontroll.

Lokket

I over ti år har mannen, under påskudd av å være motefotograf tilknytta to kjente norske ungdomsblad, klart å få jenter til å stille opp foran kamera. I alt fant politiet 18 000 bilder, hvorav en tredjedel var nakenbilder.

34-åringen har operert på hele Østlandet. Anmeldelsene kommer blant annet fra Drammen, Stange, Røros, Hamar og Fredrikstad.

Telefonsex

Politiet har også beslaglagt over 700 timer med opptak av telefonsamtaler. Alle er mellom mannen og forskjellige unge jenter. Innholdet blir av politiet karakterisert som grov telefonsex.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media