PRIDE: Donatella Versace i New York under Pride-paraden i sommer. Hun har unnskyldt seg til Kina etter t-skjorteblemma. Foto: NTB Scanpix
PRIDE: Donatella Versace i New York under Pride-paraden i sommer. Hun har unnskyldt seg til Kina etter t-skjorteblemma. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Versace:

Motegigant beklager etter raseri

Fikk kinesiske sosiale medier til å koke, etter at de impliserte at Hongkong og Macau er et eget land.

Publisert

Luksusmerket Versace og deres kreative direktør Donatella Versace unnskyldte seg til Kina søndag, etter at en t-skjortene deres ble kritisert for å identifisere de kinesiske regionene Hongkong og Macau som selvstendige stater.

Bak på ryggen til t-skjorta er det en liste med en rekke byer og landet de tilhører. Der Hongkong og Macau blir listet opp som byer, blir de også listet opp som land.

Versace skrev på sin kinesiske Weibo-bruker at de hadde gjort en bommert, og at de ville stoppe å selge t-skjortene. De vil også ødelegge de t-skjortene som allerede er produsert.

- Versace sier det igjen, vi elsker Kina dypt, og respekterer Kinas territoriet/grenser og nasjonale suverenitet, skrev selskapet i en uttalelse ifølge The Guardian.

Donatella Versace, søsteren til grunnleggeren Gianni Versace publiserte en liknende uttalelse på sin personlige Instagram-konto.

- Aldri har jeg ønsket å vise respektløshet overfor Kinas nasjonale suverenitet og det er nettopp derfor jeg vil komme med en personlig unnskyldning for slik unøyaktighet og for all harme det kan ha forårsaket, skrev hun på Instagram.

Unnskyldningen kom etter at en kinesisk skuespillerinne kuttet alle bånd til selskapet, fordi hun mente plagget kunne ramme Kinas suverenitet, melder Time.

Yang Mi som har vært ambassadør for Versace, har gjennom sitt agentbyrå sendt inn en kunngjøring til selskapet der de skriver at ønsker å terminere kontrakten.

Emneknaggen #YangMiStopsWorkingWithVersace hadde 860 millioner visninger mandag morgen, ifølge BBC.

- Moderlandets suverenitet og territoriale integritet ar hellig og ukrenkelig, lyder et utdrag fra oppsigelsen.

ENORME PROTESTER: To millioner mennesker skal ha demonstrert i Hongkong søndag. Innbyggerne i Hongkong demonstrerer mot et lovforslag som gjør det mulig å utlevere mistenkte i straffesaker til Kina. Video: CNN Vis mer

Denne blemma kommer på et sårt tidspunkt for Kina. Denne sommeren har enorme menger folk tatt til gatene i Hongkong i kravet om mer demokrati. Protestene er i stor grad motivert av å ønske om å beskytte seg fra den sentrale regjeringen i Beijing.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer