Versace:

Motegigant beklager etter raseri

Fikk kinesiske sosiale medier til å koke, etter at de impliserte at Hongkong og Macau er et eget land.

PRIDE: Donatella Versace i New York under Pride-paraden i sommer. Hun har unnskyldt seg til Kina etter t-skjorteblemma. Foto: NTB Scanpix
PRIDE: Donatella Versace i New York under Pride-paraden i sommer. Hun har unnskyldt seg til Kina etter t-skjorteblemma. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Luksusmerket Versace og deres kreative direktør Donatella Versace unnskyldte seg til Kina søndag, etter at en t-skjortene deres ble kritisert for å identifisere de kinesiske regionene Hongkong og Macau som selvstendige stater.

Bak på ryggen til t-skjorta er det en liste med en rekke byer og landet de tilhører. Der Hongkong og Macau blir listet opp som byer, blir de også listet opp som land.

Versace skrev på sin kinesiske Weibo-bruker at de hadde gjort en bommert, og at de ville stoppe å selge t-skjortene. De vil også ødelegge de t-skjortene som allerede er produsert.

- Versace sier det igjen, vi elsker Kina dypt, og respekterer Kinas territoriet/grenser og nasjonale suverenitet, skrev selskapet i en uttalelse ifølge The Guardian.

Donatella Versace, søsteren til grunnleggeren Gianni Versace publiserte en liknende uttalelse på sin personlige Instagram-konto.

- Aldri har jeg ønsket å vise respektløshet overfor Kinas nasjonale suverenitet og det er nettopp derfor jeg vil komme med en personlig unnskyldning for slik unøyaktighet og for all harme det kan ha forårsaket, skrev hun på Instagram.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer