Motegigant utfordrer Putin med denne forsida

Vogue skal ha plassert «elskerinna» hans på coveret.

Motegigant utfordrer Putin med denne forsida
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den nye sjefredaktøren i russiske Vogue vil starte 2011 kontroversielt, skriver The Telegraph.

Redaktør Viktoria Davydova har nemlig turndronninga Alina Kabayeva (27) på forsiden med en Balmain-kjole i gull verdt nesten 200 000 kroner.

I utgangspunktet er det jo ikke særlig kontroversielt å plassere en atlet på forsiden av et moteblad ikledd en kostbar kjole, men Kabayeva er i særstilling som den utpekte elskerinnen til landets mektige statsminister Vladimir Putin (58).

Avis nedlagt Det var den russiske tabloiden Moskovsky Korrespondent som i 2008 brakte nyheten om at Putin gikk fra sin kone Lyudmila, som han har to døtre med, for å gifte seg med den da 24-årige OL-vinneren.

Kort tid etterpå, men nok til at medier over hele verden hadde sitert avisa, gikk avisa ut med full dementi. Dagen etter var avisa lagt med.

Avisas eier, milliardæren Alexander Lebedev, var da klar på at det var en rent forretningsmessig beslutning å legge ned avisa.

Lebedev støtter Putin som en av lederne i sosialistpartiet Rettferdig Russland, men på den andre siden er han på eiersiden i en av de mest Putin-kritiske avisene, Novaja Gazeta.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer