Motemat rett i boksen

Gjennom barnas matpakker skal norske husmødre vise hva de er gode for. Nå kommer designermatpakkene for de minste.

SPENNENDE MATBOKS: Annelie Rognskog (7) begynner i neste uke i andre klasse på Utleira skole i Trondheim. Drømmen er å finne en koslig og spennende matpakke i sekken, hver eneste dag. FOTO: Erik Hattrem
SPENNENDE MATBOKS: Annelie Rognskog (7) begynner i neste uke i andre klasse på Utleira skole i Trondheim. Drømmen er å finne en koslig og spennende matpakke i sekken, hver eneste dag. FOTO: Erik Hattrem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MOLDE (Dagbladet) - Jeg kan ikke tenke meg noe koseligere enn å få en så fin matpakke med meg på skolen.

Det sier sju år gamle Annelie Rognskog til Dagbladet i det hun får se- og smake på designermatpakka vi har tatt med til henne.

Mandag starter skolen igjen, og allerede nå legger hun press på mamma Maylén Rognskog (27).

- Jeg håper mamma kan lage slike fine og tøffe matpakker hver eneste morgen, sier hun mellom store munfuller med yoghurt.

Bok om matpakka I utlandet har farsotten med designermatpakker hatt en oppadgående kurve lenge. Her hjemme i Norge har Dagbladet-journalisten Susanne Kaluza fattet stor interesse for fenomenet som kalles «Bento» . For én uke siden kom boken hennes «I boks - den lille matpakkeboka» ut, og gikk rett inn på bokhandlerforeningens bestselgerliste.

Og jobben med å smøre matpakke hver morgen, har hun solid erfaring med.

To små barn forlanger sin daglige matpakke. Frykten for å ende opp med å servere ensidige matpakker stimulerte Susanne til å lage en boken om designermapakker.

- Alle som har barn må lage matpakke fem dager i uka, så det kan lett ende opp med at det blir det samme som lages hele tiden, derfor laget jeg denne boken som en kilde til inspirasjon, sier hun og legger til at hun oppdaget bento-fenomenet på britiske og amerikanske foreldreblogger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer