Møter Castros menn

HAVANNA (Dagbladet): - Kulturen har spilt en viktig rolle i demokratiseringen i mange land i Latin-Amerika, sier Turid Birkeland som lørdag kom til Cuba på offisielt besøk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det er naturlig når vi innleder et kulturelt samarbeid med Cuba å ta opp menneskerettighetene, sier Birkeland. Hun satser på en åpen dialog med Cuba, ikke på straffetiltak. Hun understreker at hun taler til kubanerne på vegne av Norges regjering, altså ikke bare som kulturminister, for hennes besøk er et ledd i Norges utenrikspolitiske engasjement overfor Fidel Castros Cuba. Den norsk-kubanske dialogen har intet mindre enn demokratisering av Fidel Castros rike som mål. Birkeland skal følge opp statssekretær Jan Egelands besøk på Cuba i 1995 og utenriksminister Roberto Robaínas besøk i Norge i februar i fjor.

Møter Fidel?

Under besøket skal Birkeland og hennes følge av norske diplomater finne ut om tida er moden for et besøk av utenriksminister Bjørn Tore Godal.

- Jeg kommer til å ta opp menneskerettighetenes vilkår med alle de kubanske lederne jeg skal møte, sier Birkeland.Hun skal møte kulturminister Abel Prieto, presidenten Ricardo Alarcón i nasjonalforsamlingen og fungerende utenriksminister Jorge Bolaños. Men det er ennå usikkert om Turid får møte "onkel" Fidel. Hans dagsorden har det aldri vært noe menneske forunt å vite på forhånd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer