Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Møter Dalai Lama tross kinesisk press

Obama: støtter Tibets religion, kultur og menneskerettigheter.

 NYTT MØTE:  I dag tar president Barack Obama i mot Dalai Lama i Det hvite hus tross skarpe protester fra Kina. Her Dalai Lama etter det forrige møtet med USAs preisdent - 18. februar 2010. FOTO: SCOTT APPLEWHITE, AP/SCANPIX.
NYTT MØTE: I dag tar president Barack Obama i mot Dalai Lama i Det hvite hus tross skarpe protester fra Kina. Her Dalai Lama etter det forrige møtet med USAs preisdent - 18. februar 2010. FOTO: SCOTT APPLEWHITE, AP/SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

President Barack Obama trosser kinesisk press og møter den tibetanske eksillederen Dalai Lama seinere i dag.

- Møtet understreker presidentens sterke støtte til bevaring av Tibets unike religiøs, kulturelle og språklige identitet og beskyttelse av tibetanernes menneskerettigheter, heter det i en uttalelse fra Det hvite hus.

Dalai Lama har vært i USA i to uker og reiser hjem lørdag, men Obamas beslutning om å møte ham ble ikke kjent før fredag.

Flere amerikanske folkvalgte har kritisert presidenten fordi de antok at han ikke ville sette av tid til tibetanernes åndelige leder.

Pekefinger fra Kina Obama møtte Dalai Lama også i fjor. Kinesiske myndigheter mener eksillederen forsøker å løsrive Tibet fra Kina, og de kommer vanligvis med skarp kritikk når han møter representanter for andre lands regjeringer.

I tråd med denne praksisen ba Kina lørdag om at Obama umiddelbart må omgjøre sin beslutning om å treffe Dalai Lama.

- Vi er sterkt imot at høytstående utenlandske tjenestemenn møter Dalai Lama på noen som helst måte, heter det i en uttalelse fra det kinesiske utenriksdepartementet.

(NTB-AFP).