Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Møter drapsmannen

I februar knivstakk han bussjåfør Audun Bøland (39) mens bussen var i fart. I dag møter Bølands enke Solhild (38) drapsmannen i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FAGERNES (Dagbladet): - Jeg skal forsøke å følge rettssaken, men jeg tror det blir ganske tøft, sier Solhild Bøland til Dagbladet.

Bussjåføren fra Vang i Valdres ble selv knivstukket til døde, men reddet 34 passasjerer. Han stoppet bussen på kanten av et stup på veien til Fagernes. I dag starter rettssaken mot etiopieren (26) som tok livet av Bøland og landsmannen Cristian Baloky (44).

Tung tid

- Dette er fryktelig tungt for de etterlatte. Da jeg fortalte Solhild om pengene hun ville få etter sin mann, begynte hun å gråte. Hennes spontane reaksjon var at hun overhodet ikke var interessert i penger, og at hun heller ville ha mannen sin tilbake, sier bistandsadvokat Vigdis Magistad.

Hun representerer Audun Bølands etterlatte - hans to barn på 10 og 16 år, enka Solhild Bøland og Audun Bølands foreldre.

Hun opplyser at avdødes foreldre har det spesielt tøft siden de allerede har mistet en sønn i en trafikkulykke for tre år siden.

- Foreldrene vil også forsøke å følge rettssaken, men de er forferdelig nedbrutt. Det er vanskelig å forestille seg hvordan det er å miste to barn, sier Magistad.

Var psykotisk

Etiopieren er siktet for å ha tatt livet av to, samt å ha knivstukket tre av passasjerene. Han var asylsøker på Lundeskogen asylmottak i Vestre Slidre da de to drapene ble begått .

Etter det Dagbladet erfarer, har de juridisk sakkyndige konkludert med at tiltalte var psykotisk i gjerningsøyeblikket.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media