Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Møter i retten i USA i dag

Amerikaneren John Walker Lindh har ankommet USA. Han blir torsdag framstilt for retten i USA, mistenkt for å ha støttet al-Qaida-nettverket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eskortert av vakter fra FBI landet en snauklipt Walker Lindh på Washington-Dulles International Airport i Virginia onsdag ettermiddag lokal tid, melder CNN.

Risikerer livstid

Den 20 år gamle amerikaneren skal stilles for retten i Alexandria i Virginia torsdag. Tiltalen mot ham omfatter sammensvergelse for å drepe amerikanske statsborgere i utlandet, samt å gi støtte til Osama bin Ladens al-Qaida-nettverk.

Blir han funnet skyldig risikerer fengsel på livstid.

Tatt etter fangeopprør

Sammen med al-Qaida-soldater ble Walker Lindh arrestert i Mazar-e-Sharif i det nordlige Afghanistan.

Amerikaneren ble identifisert i forbindelse med det blodige fangeopprøret i fengselet i Mazar-e-Sharif, et opprør som kostet CIA-mannen Jonny Spann livet.

En talsmann for familien til den berømte krigsfangen sier at familien hans befinner seg i Washington, og at de er engstelige, men ser fram til å møte sin bortkomne sønn.

NYKLIPT: </B>Under tett vakthold ankom John Walker Lindh amerikansk jord seint onsdag kveld norsk tid, ugjenkjennelig uten langt talibanskjegg.
Hele Norges coronakart