Møter ikke i retten

Per og Veronica Orderud vil ikke møte i rettsaken mot dem i morgen, av frykt for at de skal bli drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet jobber nå på spreng for å finne ut av hvem som ringte inn den nye trusselen på opplysningen 180 sist torsdag.

Trippeldrapssaken vil fortsette i Sørum mandag, uten at to av de tiltalte møter, melder NRK Dagsrevyen. De to har nå gått i skjul etter at det torsdag ble ringt inn en drapstrussel til Telenors opplysningstjeneste 180.

Personen som ringte inn trusselen sa at det skulle skje et nytt drap på Orderud gård.

- Trusselen er knyttet til gården, og vi fant ut at det var fornuftig å forlate gården, sier Veronica Orderuds forsvarer, Frode Sulland, til NRK.

Dermed ser det ut til at ekteparet Orderud ikke vil møte i retten igjen før politiet har oppklart hvem som ringte inn drapstrusselen.

Til TV 2 sier Sulland at Per og Veronica Orderud ikke har poltibeskyttelse der de oppholder seg nå, og at det er unødvendig.

Han legger til at situasjonen ikke har endret seg, siden politiet fremdeles ikke har funnet ut hvem som ringte inn trusselen.

NRK opplyser at rekkefølgen på hvem som skal vitne i rettssaken nå må endres som følge av at to av de fire tiltalte ikke møter.

Politiet har stor tro på at de vil finne ut hvilken telefon trusselen ble ringt inn fra, men trusselen kan være ringt inn fra en uregistrert telefon. Da kan det bli svært vanskelig å finne ut hvem som egentlig eier telefonen.

I SKJUL: Veronica Orderud har gått i dekning sammen med sin ektemann. Her er Veronica sammen med sin forsfarer Frode Sulland.