Møter moren til 14-åringen

For første gang siden saken begynte, står Michael Jackson ansikt til ansikt med moren til det angivelig sexofferet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Popstjernen ankom retten i Santa Maria i ettermiddag norsk tid, sammen med søstrene sine, LaToya og Janet, og broren Randy. Alle var kledd i hvitt, og de vinket entusiastisk til de frammøtte tilhengerne. Fansen holdt plakater som støtter idolet deres, med paroler som blant annet «We Love You Michael».

Men en kvinne som også hadde møtt fram utenfor rettslokalet, holdt en plakat der det sto «We Support the Victim» (Vi støtter offeret).

Vil stoppe bevis

Under høringen i dag, skal moren til det angivelige offeret svare på spørsmål fra Jacksons forsvarere. Jackson sitter på tilhørerbenken, mens forsvarerne hans prøver å få dommeren til å nekte påtalemyndigheten å legge fram bevismateriale som ble beslaglagt på popstjernens ranch i forbindelse med en razzia.

Guttens mor må forklare seg om hun var kjent med at privatetterforsker Bradley Miller hadde jobbet for Jacksons tidligere forsvarer, Mark Geragos.

Ifølge nyhetsbyrået AP vil forsvarsadvokatene prøve å bevise at guttens mor og påtalemyndigheten visste at Geragos hadde ansatt Miller, og at gjenstander fra Millers kontor dermed ikke kan brukes som bevis, fordi det bryter med kildevernet mellom klient og advokat.

Kalte Jackson «djevel»

Dette er første gang Michael Jackson står ansikt til ansikt med moren til det angivelige offeret, etter at etterforskningen begynte. Under en tidligere høring foran en storjury, beskrev hun Jackson som «djevelen».

Påtalemyndigheten mener Jackson er skyldig i sju tilfeller av uanstendig omgang med barn under 14 år, samt to tilfeller av å ha skjenket alkohol til mindreårige. Popstjernen nekter straffskyld. Rettssaken er berammet til 31. januar 2005.

STØTTER: Janet Jackson dukket opp for å støtte broren sin.
STØTTER: Det gjorde også LaToya.
HYLLET: Michael Jackson ble tatt imot av fansen utenfor rettsbygningen i dag. Han kom sammen med flere familiemedlemmer, blant andre broren Randy.