Møter motstand om julebord

Byrådsleder Raymond Johansen tror ikke at han vil oppfordre til julebord i Oslo. Næringslivets hovedorganisasjon (NHO) reagerer på utspillet.

MANGE SMITTA: Oslo opplever stadig flere smittede og byrådslederen er syns situasjonen er alvorlig. Video: Celina Morken/Frode Andresen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag kunngjorde byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen, at kommunen vil videreføre alle tiltakene mot smittespredning. Dette etter at det ble registrert 80 nye tilfeller i Oslo onsdag.

Johansen sa også at han ikke vil oppfordre bedrifter i Oslo til å gjennomføre julebord, samtidig som han advarte osloborgere om at julefeiringen kan ryke i år.

Administrerende direktør Kristin Krohn Devold ved NHO Reiseliv frykter at folk vil misforstå Johansens budskap. Hun opplyser også at NHO Reiseliv har vært i kontakt med byrådet torsdag, for å samarbeide om en smittevernveileder.

- Dette er unødig strengt, og vi er redd budskapet hans blir misforstått. Det bør være mulig for arbeidsgiver å ta med de ansatte ut på en middag eller en julelunsj i mindre grupper. Som Erna Solberg understreker er det fullt mulig å arrangere julebord for de ansatte innenfor trygge smittvernsrammer – også i hovedstaden, uttaler Devold til Dagbladet.

Uenig

Gruppeleder i Oslo Høyre, Øystein Sundelin, er enig med Devold.

- Jeg skjønner også at det i år ikke blir julebord slik som vi er vant til å ha det. Men jeg synes kanskje at det var litt tidlig å avlyse hele julestemningen for mange arbeidsplasser. For det er mulig å få til noen små lunsjer eller middager mellom kollegaer, sier Sundelin til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer