Møter Røkke i retten

Aksjesparerforeningen oppfordrer de tvangsinnløste aksjonærene i Aker RGI til å utfordre Kjell Inge Røkke i retten. Det akter Folketrygdfondet å gjøre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Røkke og hans selskap TRG Europe tvangsinnløste i dag de resterende aksjonærene til en pris på 105 kroner per aksje.

Dette er slett ikke Administrerende direktør Tore Lindholt i Folketrygdfondet fornøyd med. Derfor ender det trolig med et møte mellom Lindholt og Røkke i retten.

- Jeg regner med at det blir en rettslig vurdering av dette. Folketrygdfondet er selvfølgelig ikke fornøyd med en pris på 105 kroner per aksje, og saken er ikke over for vår del. Vi sa nei til å selge aksjene for 120 kroner, og mener fortsatt at de er verd mer enn dette, sier Lindholt til Dagbladet :på nettet.

Det er om lag 9.000 aksjonærer som nå blir tvangsinnløst. Folketrygdfondet eide fram til i dag 3,8 prosent av Aker RGI.

- De som ønsker det, kan utfordre prisen som TRG har fastsatt. Aksjonærene må nå skaffe seg best mulig informasjon om hvordan de kan foreholde seg til tvangsinnløsningen, sier direktør Gunnar Jørgensen i Aksjesparerforeningen.

Aksjesparerforeningen som har engasjert seg for småaksjonærene i Aker RGI, var av den oppfatning at Kjell Inge Røkkes bud til de øvrige aksjonærene i fjor høst på 120 kroner per aksje, ikke reflekterte de underliggende verdier i selskapet.

- Hver enkelt aksjonær må selv ta stilling til om vedkommende vil akseptere denne prisen eller kreve rettslig skjønn, sier Jørgensen.

OMSTRIDT: Kjell Inge Røkke kan bli hentet inn i rettssalen av aksjonærene han i dag har tvangsinnløst.