Møtes i dag for å få slutt på streiken

Allerede i dag kan flystreiken være over. SAS Braathens skal møte de streikende kabinansatte for å legge frem nye tilbud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag fikk rundt 30.000 reisende føle kaoset på kroppen da over 1.000 kabinansatte la ned arbeidet etter at meklingen i lønnsoppgjøret ikke førte til enighet. Hvis konflikten vedvarer kan over 100.000 passasjerer bli rammet.

Men nå er arbeidsgiverne villig til å strekke seg lenger for å få til en snarlig slutt på streiken. Det var kontakt mellom partene torsdag kveld, og det er på det rene at det allerede fredag skal holdes nye samtaler.

- Vi må se om vi kan få gjort noe med denne streikesituasjonen. Jeg har mange kort i ermet, sier administrerende direktør i SAS Braathens, Petter Jansen, til NRK.

- Det viktigste er at vi får prosessen i gang igjen, sier han.

Meklingsmann Elisabeth Stenwig er åpen for å gjenoppta meklingen, men påpeker at det er partene selv som må ta initiativet.

Ifølge Jansen takket kabinforeningen nei til et lønnstilbud som ville innebære en samlet økning over det siste året på cirka 5 prosent, i tillegg til en reduksjon av arbeidstiden med cirka én arbeidsuke.

- De kabinansatte som nå streiker, har en gjennomsnittslønn på godt over 400.000 kroner inklusive diett. For dem som har stått lengst i yrket dreier det seg om vel 500.000 kroner. Lønnen ligger opp til 25 prosent over hva vår nærmeste konkurrent betaler sine kabinansatte, sier Jansen.

(ANB)