ØKONOMI: Investor Olav Nils Sunde sliter på motefronten, men ikke med antrekket. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
ØKONOMI: Investor Olav Nils Sunde sliter på motefronten, men ikke med antrekket. Foto: Henning Lillegård / DagbladetVis mer

Motesmell for Voice Norge

Motekonsernet Voice Norge har vært dårlig butikk for skipsreder og investor Olav Nils Sunde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Adm. direktør Pål Rasmussen i Voice Norge forteller til Finansavisen i dag at Voice Norge rett og slett ikke har oppnådd salget som er nødvendig.

- Vi har ikke truffet målgruppene våre godt nok med produktene og kjedekonseptene våre, sier han til Finansavisen i dag.

Konsernet, som eies av Olav Nils Sunde gjennom Gresvig Retail Group, står bak de landsdekkende kleskjedene Match, VIC og Boys of Europe. Ifølge Kapital er han Norges 33. rikeste med en formue på knapt 4,6 milliarder kroner.

Fallende trent
Moteselskapet, som tidligere var børsnotert, ble plukket opp av Sunde i 2003 og deretter tatt av børs. Siden rekordåret 2005 har resultatene imidlertid bare pekt nedover, og bare de siste tre årene har selskapet tapt 67 millioner kroner.

Legger man til engangskostnadene selskapet fikk da de valgte å avvikle kleskjeden Voice of Europe, er tapet oppe i over 144 millioner kroner siden 2009.

Færre butikker
Siden 2013 har Rasmussen satt i gang en omfattende snu­operasjon. Blant annet har konsernet kvittet seg med en rekke ulønnsomme butikker, og erstattet disse med færre og større utsalgsteder.

Totalt har antall butikker falt fra 300 til 212 siden 2010. Rasmussen mener selskapet er på riktig vei, og ser lyst på innværende år.

- Vi fikk en betydelig bedring av driftsresultatet i 2012. Hittil i år har vi samlet sett og for hver enkelt kjede en god vekst på like butikker, som er høyere enn den generelle veksten i markedet, sier han til Finansavisen.

Flere nyheter
Han kan ha fått tidenes sluttpakke av Norges rikeste mann
Snart børsnotering i USA
Arbeidsledigheten stiger i Japan