Møtet med barna som har livet på vent

Kronprinsparet vil ha mer engasjement rundt Syria-krigen og de mange problemene krisa skaper for Jordan.

SE TIL JORDAN:  Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon møtte i går en rekke syriske flyktninger i Za'atari-leiren, nord i Jordan. - Det er komplisert å komme så tett på folk som ikke har håp for framtida si, men jeg synes óg det er fantastisk å se hvordan de møter situasjonen, sier Mette-Marit. Hun og mannen ønsker mer engasjement for Syria-konflikten, som nå har vart i mer enn tre og et halvt år. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet
SE TIL JORDAN: Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon møtte i går en rekke syriske flyktninger i Za'atari-leiren, nord i Jordan. - Det er komplisert å komme så tett på folk som ikke har håp for framtida si, men jeg synes óg det er fantastisk å se hvordan de møter situasjonen, sier Mette-Marit. Hun og mannen ønsker mer engasjement for Syria-konflikten, som nå har vart i mer enn tre og et halvt år. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ZA'ATARI FLYKTNINGLEIR, nord i Jordan (Dagbladet): En rekke jordanske politi- og sikkerhetsfolk står på linje. Litt før skjema kommer så kortesjen med det norske kronprinsparet og utenriksminister Børge Brende (H). De er på et todagers besøk i Jordan for å sette søkelyset på den humanitære krisa som krigen i Syria påfører Jordan.

- Millioner av mennesker er på flukt og vi er veldig opptatt av arbeidet som gjøres her nede. Vi har sett på arbeidet Flyktninghjelpen gjør, og det er noe vi kan være stolte av i Norge, sier kronprins Haakon til Dagbladet, etter at første delen av programmet er unnagjort.

Den gode samtalen Kronprinsparet har akkurat møtt representanter for organisasjonene og jordanske myndigheter. Men det som gjør aller mest inntrykk, er møtene med flyktningene: Med mannen som har klart å lage en luftavkjøler med skrapgods han har funnet rundt om i leiren. Med barbereren, som gjør sin flid med å holde flyktningene pene på håret - og som ser viktigheten av å prate med kundene samtidig.

- En god barberer har alltid en god samtale med kunden, sier kronprinsessen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer