- Motiv for drapet funnet i mobilen

Etterlyst 27-åring avslørt av tekstmeldinger og samtaler i forkant av drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi sitter på dialog mellom den drepte 19-åringen og hennes familie og venner. Vi har også sikret oss dialog den siktede har hatt med familie og venner, sier Hanne Kristin Rohde, avdelingsleder ved Vold- og sedelighetsseksjonen i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Etter det Dagbladet kjenner til skal dialogene være både telefonsamtaler og SMS-meldinger. Rohde vil ikke si noe om innholdet i samtalene, men sier at politiet begynner å ane et motiv for drapet.

- Vi begynner å ane konturene av et motiv, sier hun.

En kilde i parets miljø sier til Dagbladet at 27-åringen forut for drapet sendte tekstmeldinger om at han «kom til å gjøre noe forferdelig». Denne kilden har ikke selv mottatt tekstmeldingen, men har fått gjenfortalt innholdet.

Ringte sikkerhetsvakt

Politiet jobber nå ut ifra at 19-åringen ble drept allerede ved 18-tida søndag kveld. Klokka 18.10 rykket en sikkerhetsvakt ut til hybelhuset etter meldinger om bråk og skriking fra en av leilighetene. Da sikkerhetsvakten kom til stedet, skal det ha vært stille i alle leilighetene.

- Vi er opptatt av det tidspunktet også. Det virker rart om det skulle være to atskilte episoder, sier Rohde.

Etter dette tidspunktet skal den siktede 27-åringen ha sendt en tekstmelding, som gjorde at to av parets venner ble bekymret og dro til leiligheten i Anker Studentboliger rundt midnatt. Der fant de blodspor utenfor leiligheten, og varslet straks politiet, som fant kvinnen drept.

DRAP: Den 19 år gamle kvinnen ble funnet drept i dette huset. Foto: Frank Karlsen/Dagbladet
DRAP: Den 19 år gamle kvinnen ble funnet drept i dette huset. Foto: Frank Karlsen/Dagbladet Vis mer

Ressurssterkt miljø

I leiligheten, som var ille tilsølt av blod, fant politiet også det de mener er drapsvåpenet. Den foreløpige obduksjonsrapporten av kvinnen, som kom mandag ettermiddag, bekreftet politiets teori om dødsårsaken. Politiet vil imidlertid ikke kommentere detaljer rundt etterforskningen før de har fått snakket med den siktede 27-åringen.

Politiet frykter at 27-åringen kan ha reist til utlandet i løpet av det halve døgnet som gikk mellom det antatte drapstidspunktet og tidspunktet da 27-åringen ble etterlyst ved grenseoverganger og flyplasser. Hovedteorien er imidlertid at han fortsatt befinner seg i Norge.

Både den drapssiktede og hans kone tilhørte et ressurssterkt etiopisk miljø i hovedstaden. Ingen av dem hadde noensinne hatt befatning med politiet.

- Motiv for drapet funnet i mobilen
SIKTET: 27 år gamle Kassa Yafet Gebrewold er siktet for å ha drept sin 19 år gamle kone i hennes leilighet i Anker Studentboliger søndag kveld.