Motivet til nakne personer som slaktet sau i Auschwitz var «verdensfred»

Elleve personer siktet.

ELLEVE SIKTET: Det var her, under skiltet »Arbeit macht frei», at de elleve nakne menneskene hadde lenket seg sammen etter å ha slaktet en sau. Foto: Tor Richardsen / NTB scanpix
ELLEVE SIKTET: Det var her, under skiltet »Arbeit macht frei», at de elleve nakne menneskene hadde lenket seg sammen etter å ha slaktet en sau. Foto: Tor Richardsen / NTB scanpix

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Elleve personer er siktet etter at de kledde seg nakne og slaktet et lam i konsentrasjonsleiren Auschwitz fredag. Motivet var demonstrasjon for fred.

De nakne kvinnene og mennene, angivelig mellom 20 og 27 år, ble innbrakt av politiet etter at de slaktet en sau og lenket seg sammen under skiltet «Arbeit macht frei», som henger over inngangen til Auschwitz I, den første leiren som ble tatt i bruk i området.

Det ble først meldt at det var snakk om 14 personer involvert, men det har blitt nedjustert til elleve.

Politisk motiv

Ifølge lokalmedier hadde de hengt opp et hvitt banner med «kjærlighet» i rød skrift, og filmet hendelsen med en drone. Gruppens motiv skal ha vært å fremføre «en forestilling, en demonstrasjon, for verdensfred», ifølge polske påtalemyndigheter.

Seks av de pågrepne er polske, fire hviterussiske og en tysk. De er blitt siktet for å «skjende et monument». Mannen som drepte lammet vil få ytterligere siktelser mot seg og risikerer to år i fengsel for å bryte loven for dyrevern.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer