Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Motivet var å få fram en tilståelse

Etter å ha blitt mishandlet av en mann (60) i flere år, dro kvinnen til sin tidligere overgriper for å få ham til å tilstå, forteller forsvarer. Mannen døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no) Den 39-årige nordmannen skal ha blitt så sint for de seksuelle overgrepene hans samboer (29) var blitt utsatt for, at han kastet en 60 år gammel svensk mann i døden fra en balkong. Det framgikk i rettssaken mot nordmannen som startet i Sverige i går, skriver VG.

Nordmannen nekter straffskyld og har forklart at 60-åringen selv slengte seg over rekkverket på balkongen.

- Han hoppet
- Min klient har innrømmet å ha slått 60-åringen én gang i ansiktet. Deretter løp 60-åringen ut på balkongen og hoppet på eget initiativ, sier Gustaf Ljungström, 39-åringens forsvarer, til Dagbladet.

Hendelsen skjedde 28.juli i år. Patric Lindblom, forsvareren til 39-åringens samboer, forteller at hun er blitt misbrukt seksuelt av 60-åringen i flere år i forkant av dette.

Redd for ikke å bli trodd
- Min klients motiv for å snakke med 60-åringen, var å få fram en tilståelse. Mens hennes mor og samboer var tilstede, ville hun at 60-åringen skulle fortelle hva han hadde gjort med henne. Hun var redd for at moren og samboeren ikke ville tro henne uten dette, sier Lindblom til Dagbladet.

29-åringen og hennes mor er tiltalt for å ha vært delaktige i at 60-åringen var sperret inne i to timer mot sin vilje.

- Min klient fornekter å ha bidratt til frihetsberøvelse. Hun hindret ham aldri i å forlate leiligheten, sier Lindblom.

Han presiserer at det ikke forelå en plan for det som deretter skjedde.

Så mishandlingen
29-åringen har tilstått i avhør å ha sett at samboeren mishandlet 60-åringen «til en viss grad», opplyser Lindblom.

HAR SLÅTT OPP: Patric Lindblom, forsvarer til 39-åringens svenske samboer, forteller Dagbladet at paret nå har gått fra hverandre. Foto: Advokatfirmaet Borgström & Bodström
HAR SLÅTT OPP: Patric Lindblom, forsvarer til 39-åringens svenske samboer, forteller Dagbladet at paret nå har gått fra hverandre. Foto: Advokatfirmaet Borgström & Bodström Vis mer

- Hun så at samboeren tok tak rundt 60-åringens bein mens han stod ute på balkongen, men hun så ikke nøyaktig hva som skjedde der, sier forsvareren.

29-åringen og den norske 39-åringen er ikke lenger et par, opplyser Lindblom.

Saken mot dem har sin siste dag i retten i morgen, og dommen i Södertörn tingsrett er ventet om rundt en uke, opplyser Ljungström til Dagbladet.

Naboer ble vitne

28. juli i år skal naboer ha sett 60-åringen hengende fra balkongrekkverket i femte etasje, skriver VG. Like etter mistet 60-åringen taket og falt ti meter ned i asfalten, hvor han døde momentant.

Etterforskningen viser at mannen ble grovt mishandlet før han falt fra balkongen.

IKKE SKYLDIG: Gustaf Ljungström, 39-åringens forsvarer, forteller Dagbladet at hans klient ikke erkjenner straffskyld. Foto: Advokatfirmaet Althin
IKKE SKYLDIG: Gustaf Ljungström, 39-åringens forsvarer, forteller Dagbladet at hans klient ikke erkjenner straffskyld. Foto: Advokatfirmaet Althin Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media