ÅSTEDET:  Kriminalteknikere fra politiet undersøker hybelen der en mann i slutten av 50-åra ble funnet død. Foto: Tor Aage Hansen
ÅSTEDET: Kriminalteknikere fra politiet undersøker hybelen der en mann i slutten av 50-åra ble funnet død. Foto: Tor Aage HansenVis mer

- Motivet var at avdøde klagde på festbråk

Den siktede 26-åringen erkjenner å ha brukt vold mot mannen som ble funnet død på Orkanger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 26 år gammel mann ble i lørdag formiddag pågrepet etter at en mann i slutten av 50-åra ble funnet livløs i et hybelhus på Orkanger i Sør-Trøndelag.

Han er nå siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. 26-åringen ble avhørt av politiet i ettermiddag.

- Han har erkjent straffskyld for legemsbeskadigelsen, men ikke for dødsfølgen, sier vakthavende jurist Hans Vang ved Sør-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.

Både sikta og avdøde bodde i den samme husstanden, som består av sju leiligheter. De to skal ikke være i slekt.

- Motivet for det som har skjedd opplyser siktede å ha vært irritasjon over at den nå avdøde ringte politiet og klaget over festbråk, sier Vang.

- Psykiske problemer 26-åringens advokat, Leif Strøm, sier til Dagbladet at hans klient har store psykiske plager.

- Han opplyser å ha hatt store psykiske problemer fra han var barn. Det har bare utviklet seg i negativ retning, og ifølge ham selv har han ikke fått noe hjelp, sier Strøm.

Strøm mener politiet må ta høyde for om 26-åringen faktisk forsto det han gjorde.

- Han tar dette svært tungt. Han visste heller ikke at personen var død før han ble arrestert. Han visste at han var skadet, men det kom som et sjokk at han hadde dødd, sier Strøm.

Advokaten har nå bedt om at det blir gjort en grundig utredning av hans klients mentale helsetilstand. Det vil også være sentralt i forhold til om siktede bør sitte varetektsfengslet eller ikke, opplyser Strøm.

Rykket ut to ganger Politiet rykket ut til adressen to ganger før dødsfallet. Begge ganger på grunn av klager over husstøy.

- Vi var der første gang litt over midnatt. Deretter var vi der i halv-tre-tiden, sier Vang.

Politiet var på stedet for å be festdeltakerne om å dempe seg. Vang kan ikke gå nærmere inn på hva politiet foretok seg da de var på det stedet.

Den tredje gangen politiet rykket ut ved 10.30-tida lørdag, fant de mannen i 50-åra livløs.

Politiet hadde da mottatt tips fra en person som var bekymret for om noe hadde skjedd på hybelen. Ambulansepersonell fastslo kort tid etter at mannen var død.

Omstendigheter i leiligheten gjorde at politiet anså dødsfallet som mistenkelig.

Den siktede mannen har samtykket til varetektsfengsling. Dette vil foregå ved kontorforretning på mandag.