Motkandidaten nektet å kalle henne ved riktig pronomen. I dag tok Danica sin søte hevn

Danica Roem er landets første åpne transkjønnede kvinne som har vunnet et lokalvalg i Virginia. Hun vant over mannen som ønsker å begrense transpersoners tilgang til offentlige toaletter.

HISTORISK: Den lokale valgdagen i USA har vært en historisk dag for landets LGBT-personer. Foto: Jahi Chikwendiu / The Washington Post via AP / NTB Scanpix
HISTORISK: Den lokale valgdagen i USA har vært en historisk dag for landets LGBT-personer. Foto: Jahi Chikwendiu / The Washington Post via AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): For første gang i amerikansk politikk har flere minoriteter, lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LGBT) vunnet lokale valg. Det skriver CNN.

I Virginia har statens første åpne transkjønnede kvinne vunnet et sete i Virginias delegathus. Danica Roem vant over Bob Marshall, som har blitt valgt hele 13 ganger i løpet av de siste 26 årene.

Roem og Marshall representerer ideologisk politiske motsetninger. I 2015 foreslo han å forby homofile flere offentlige tjenester. Tidligere i år fremmet han også et lovforslag som ville begrenset transpersoners tilgang til offentlige toaletter.

Roem ønsket å bli tiltalt som «hun» eller« henne», noe Marshall ikke respekterte. Gjennom valgkampen har han konsekvent nektet å bruke Roems riktige pronomen. Hun har derimot fått støtte av LGBT-grupper.

- Til alle som noen gang har stått alene, som noensinne har blitt stigmatisert, som har følt seg alene, som har trengt noen for å stå opp for seg når de ikke har hatt en egen stemme fordi ingen har vært på deres side; Denne er til dere, sa hun ifølge CNN på tirsdag.

I 1992 ble transkvinnen, Althea Garrison, valgt inn i Massachusetts delstatsforsamling. Hun spilte derimot ikke på legningen igjennom kampanjen.

FØRSTE ÅPNE TRANSKVINNE: Danica Roem. Foto: Jahi Chikwendiu / The Washington Post via AP / NTB Scanpix
FØRSTE ÅPNE TRANSKVINNE: Danica Roem. Foto: Jahi Chikwendiu / The Washington Post via AP / NTB Scanpix Vis mer

Første åpne fargede transperson

Den første åpne fargede transpersonen er valgt inn i bystyret i Minneapolis. Andrea Jenkins fikk, ifølge Star Tribune, mer enn 70 prosent av byens stemmer.

Jenkins har mer enn 25 års erfaring som seniorpolitisk assistent, direktør, konsulent og sysselsettingsspesialist. På hjemmesiden sin beskriver hun seg selv som en dikter, skribent og skuespiller.

Les også: Gjør Trump-helomvending etter Twitter-tirade: – Hva skjedde med løftet ditt?

Første sikh-troende borgermester

New Jersey har også fått sin første sikh-troende borgermester. Ravinder Bhalla er født og oppvokst i staten. Ifølge CNN har han jobbet i byrådet i to termer, og fikk støtte av byens borgermester, Dawn Zimmer.

- Takk, Hoboken. Jeg ser fram til å bli borgermesteren deres, tvitret Bhalla tirsdag kveld.

Han konkurrerte mot seks andre, og valgkampen splittet nylig folket da noen velgere printet ut bilde av ham der de skrev «ikke la terrorismen ta over byen vår».

Første lesbiske borgermester i Seattle

I Seattle anslås Jenny Durkan å bli byens første, lesbiske borgermester. Det skriver Seattle Times.

CNN skriver at hun er født i Seattle og studerte jus på Universitetet i Washington. I 2009 ble hun nasjonens første statsadvokat som sto fram som homofil. Durkan ble utnevnt av president Barack Obama.

Da byens tidligere borgermester, Ed Murray, måtte gå av på grunn av anklager om seksuell trakassering tidligere i år, fikk hun brått mulighet til å stille til valg.

Les også: Skeive er ikke et trumfkort, Listhaug!

Provos første kvinnelige borgermester

I løpet av Provos 157 år gamle historie, ble Michelle Kaufusi byens første, kvinnelige borgermester tirsdag kveld. Ifølge CNN fikk kvinnen 3 601. Hun vant, ifølge Utahs valgresultater, over Sherrie Hall Everett, med 2 695 stemmer.

Kaufusi er også født og oppvokst i byen, og studerte ved Brigham Young-Universitetet.

Les også: For 20 år siden gjorde Ellen noe som var banebrytende på TV – etterpå ble hun truet på livet og gikk tre år uten jobb.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer