Motorkrangel endte i voldsorgie

TROMSØ (Dagbladet): En uskyldig diskusjon om båtmotorer utløste et to timer langt voldsmareritt for 20-åringen. Han fikk ansiktet ødelagt, og ble vansiret for livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Episoden har skapt utrygghet i det lille lokalsamfunnet på yttersida av Senja.

Om bord i en fiskebåt ved kai i Senjahopen ble unggutten holdt fanget - mens han ble brutalt mishandlet og krenket.
Hendelsen fant sted første nyttårsdag, dagen etter ble de to gjerningsmennene pågrepet.

Ifølge lensmannen i Berg og Torsken skal de ha påført offeret betydelige fysiske skader. Han ble utsatt for en rekke slag og spark, og hodet hans skal gjentatte ganger ha blitt dunket mot ei bordplate. Ifølge politiet skal de to voldsmennene ha varmet opp en kniv som de presset mot 20-åringens leppe. Leppa ble «stekt til det røyk av den».

- Det er overhodet ikke samsvar mellom den bagatellmessige diskusjonen som oppsto, og den massive volden dette utløste.
20-åringen har forklart at han følte seg i livsfare. I tillegg til de fysiske skadene har episoden framkalt en voldsom frykt hos fornærmede, sier lensmann Arnold Nilsen i Berg og Torsken til Troms Folkeblad.

Etter to timers tortur klarte han å rømme. Folk i bygda hjalp ham med å kontakte lege. Deretter ble han fraktet til Regionsykehuset i Tromsø.

Begge de to gjerningsmennene har tilstått forholdene. Den ene av de to har ved en rekke tidligere anledninger utført grov og uprovosert vold. De to blir nå siktet for legemsbeskadigelse.