Motorstopp på Bømlo - hjelp fra Tyskland

De fire tyske påsketuristene var på fisketur da båtmotoren stoppet. Men karene var ikke tapt bak en båt: De dro frem mobilen og ringte til Tyskland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fire tyskerne var på fisketur i Norge. De ble naturlig nok redde da motoren stoppet. Båtturistene hadde med seg mobiltelefon, og ringte det nummeret de kunne - nemlig til redningssentralen i Bremen i Tyskland.

Sendte meldingen videre

I Bremen visste vakthavende råd. Han sørget for å formidle nødmeldingen videre til Hovedredningssentralen for Sør-Norge på Sola.

Derfra ble en redningsaksjon organisert, og de fire tyskerne ble etter kort tid tauet inn til roligere farvann ved Rolsnes på Bømlo, der de bodde i påsken.

- Situasjonen kunne blitt farlig for tyskerne. Like ved var det noen stygge skjær, forteller lensmannsførstebetjent Jostein Bjånesøy til Bergens Tidendes nettutgave.

Uvanlig

- Dette er ganske uvanlig, ja, sier redningsleder ved Hovedredningssentralen for Sør-Norge, Erik Villassen, til Bergens Tidendes nettutgave.

Nødmeldingen tikket inn klokken 16.33 søndag ettermiddag.

- Det fungerte jo. Men det var litt tungvint, sier Villassen.

Lensmannsbetjent Bjånesøy som var med på redningsaksjonen forteller at han nå har gitt tyskerne de norske nødnummerne. For sikkerhets skyld både 110, 112 og 113.

(NTB)