- Motorsvikt trolig årsaken til flystyrten i Amsterdam

Sier lederen for granskningskommisjonen.

- ET MIRAKEL: De fleste ombord på flight  TK 1951 overlevde, trolig fordi det ikke brøt ut brann i flyet. Foto:  AP Photo / Peter de Jong/SCANPIX
- ET MIRAKEL: De fleste ombord på flight TK 1951 overlevde, trolig fordi det ikke brøt ut brann i flyet. Foto: AP Photo / Peter de Jong/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Motorsvikt var trolig årsaken til at det tyrkiske flyet onsdag krasjlandet i Amsterdam, opplyser lederen av den nederlandske granskingskommisjonen.

Granskingsleder Pieter van Vollenhoven sa torsdag til nederlandsk TV at den innledende etterforskningen av ulykken tyder på at flyet nærmest falt loddrett fra himmelen like før landing, og at det er en indikasjon på motorsvikt.

Årsaken til motorsvikten er det for tidlig å si noe om, sier van Vollenhoven.

ReparasjonBoeing 737-800-flyet ble tatt inn til reparasjon etter en flyging 18. februar da pilotene meldte om en feil på vingeklaffene, ifølge CNN Tyrkia.

Vingeklaffene hjelper til med å løfte flyet når det letter og bremse det ved landing.

Like før det samme flyet skulle ta av 23. februar, valgte pilotene å avbryte da en lampe begynte å lyse på hovedalarmsystemet. Problemet skal ha blitt løst senere samme dag.

Turkish Airlines har foreløpig ikke kommentert opplysningene. Etter krasjlandingen onsdag ble det opplyst at flyet gjennomgikk en sikkerhetssjekk 22. desember i fjor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer