Motorsyklist (52) hardt skadd etter politijakt

Kjørte av veien i høy fart ved Gardermoen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 52 år gammel mann ligger hardt skadd på sykehus etter at han i natt kjørte av veien med motorsykkel under en politijakt i området rundt Gardermoen. Spesialenheten for politisaker skal nå etterforske hendelsen.

- Den første meldingen kom inn klokka 01.33. En patruljebil prøvde å få ham til å stoppe ved Dal i Eidsvoll, hvilket han ikke etterkom. En sjekk av skiltene avslørte at sykkelen var stjålet, forteller operasjonsleder Jan-Erik Fossneset ved Romerike politidistrikt til Dagbladet.no.

Patruljebilen tok opp forfølgelsen, som gikk over store deler av veinettet rundt Oslo Lufthavn og gjennom tre kommuner.

- Først kjørte han vestover mot Maura (i Nannestad, red.anm.), før han vendte sørøstover mot Jessheim, opplyser operasjonslederen.

Så, klokka 01.45, gikk det galt for 52-åringen: I Liekrysset ved Jessheim kjørte han av veien i høy hastighet.

- Han ble fraktet til Ullevål universitetssykehus med bruddskader. Skadene skal ifølge sykehuset være alvorlige, men ikke livstruende, sier Fossneset, som er tilbakeholden med å gi detaljer om utforkjøringen, de innblandede tjenestemennenes tilhørighet og om de nå er tatt ut av tjenesten eller ikke.

- Det er det opp til Spesialenheten (for politisaker, red.anm.) å svare på. De er rutinemessig koblet inn i saken, sier operasjonslederen, som opplyser at den skadde 52-åringen er hjemmehørende i Eidsvoll kommune og kjent for politiet fra før.

Spesialenheten starter ventelig sin etterforskning seinere i dag.

Motorsyklist (52) hardt skadd etter politijakt