Motorsyklist alvorlig skadd etter politijakt

Mann (47) krasjet med møtende bil i Vestfold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Etter å ha flyktet fra utrykningspolitiet (UP) kolliderte en 47 år gammel motorsyklist med en møtende bil i Vestfold lørdag kveld. Mannen ble alvorlig skadd i ulykken.

Det var ved 18-tiden lørdag at utrykningspolitiet i Vestfold målte farten til motorsyklisten til høyere enn lovlig i en fartskontroll i Åsgårdstrand.

47-åringen nektet å stanse, og UP besluttet å følge etter mannen, opplyser UP til NTB.

- Vi kjørte etter mannen, og i forbindelse med dette kolliderte han med en personbil i motgående kjørefelt, sier UP-sjef Runar Karlsen til NTB.

Mannen ble alvorlig skadet i møteulykken, og ble fraktet til Oslo universitetssykehus, Ullevål. Sykehuset opplyser at mannen er alvorlig skadd og under intensivbehandling. Tilstanden til 47-åringen er stabil.

Politiet i Vestfold avsluttet undersøkelsene på ulykkesstedet lørdag kveld, og opplyser til NTB at Spesialenheten for politisaker er kontaktet.

- Vi vil sørge for spesialenheten har den dokumentasjonen de trenger for videre etterforskning, i form av dokumenter og rapporter fra undersøkelsene på stedet, sa UP-sjef Karlsen til NRK. (NTB)