Motorsyklist skadet etter politijakt

Politiet i Asker og Bærum tok i kveld opp jakten på en motorsyklist som ikke ville stanse for politiet. Nå ligger motorsyklisten skadet på sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Motorsyklisten kjørte av veien noen kilometer sør for Skaret på vei mot Hønefoss. Mannen er nå brakt til Drammen sykehus. Tilstanden er foreløpig ukjent, men mannen skal ha vært bevisst etter ulykken.

Ulykken skjedde i en 80-sone. Det er ikke kjent hvor stor fart motorsyklisten og politiet holdt da ulykken skjedde.

- Det vet vi ikke, sier vakthavende Vidar Andersen ved Hønefoss politistasjon. Politijakten ble startet av Asker og Bærum politidistrikt, men politiet på Hønefoss hadde satt opp sperringer og sto klare til å stoppe mannen.

Sefo blir rutinemessig koblet inn i saken.

Mange ulykker

Det er ikke første gang at en politijakt ender med en ulykke. For en knapp uke siden ble to personer skadet da de prøvde å stikke av fra politiet i motsatt kjørefelt på E6 ved Mortensrud. En tredjeperson ble hardt skadet da han ble påkjørt av fluktbilen.

Minst 17 personer er drept siden 1993 etter at de har blitt forfulgt av politiet. Uskyldige sjåfører og fotgjengere har blitt rammet. To politifolk ble nylig tiltalt for grov uforstand i tjenesten etter en politijakt som endte med at en ung mor ble drept. Hennes seks uker gamle baby ble hardt skadet. Byretten frifant de to polititjenestemennene, men påtalemyndigheten har anket dommen.