Dramatikk i London:

Motorsyklist slukt av synkehull

Plutselig åpnet det seg et gapende hull midt i gata i det ellers fredelige boligområdet.

SYNKEHULL: Motorsyklisten klarte ikke styre unna da det plutselig åpenbarte seg et enormt hull i veien. Heldigvis kom han fra hendelsen uten store skader. Foto: Twitter
SYNKEHULL: Motorsyklisten klarte ikke styre unna da det plutselig åpenbarte seg et enormt hull i veien. Heldigvis kom han fra hendelsen uten store skader. Foto: Twitter Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag kveld hadde roen lagt seg over Martens Avenue i forstadsområdet Bexleyheath sør i London.

Plutselig ble stillheten splintret av noe som hørtes som et kraftig tordenvær.

En av naboene styrtet ut av huset sitt og ble møtt av et enormt hull midt i gata.

- Jeg hørte et brak og så hullet. Det kunne skjedd hvor som helst. Jeg er bare glad det skjedde seint på kvelden og ikke på dagen når det er barn ute på gata, sier vedkommende til Daily Mail.

Forsøkte hoppe over

Flere naboer forteller Daily Mail at de så en motorsyklist bli slukt av hullet som plutselig åpenbarte seg. Heldigvis kom mannen fra hendelsen uskadet.

- Han falt inni hullet med motorsykkelen, krabbet seg ut og startet å rope «Jeg trenger en taxi, jeg trenger en taxi», forteller en nabo.

En annen nabo forteller at motorsyklisten ikke hadde mulighet til å svinge unna hullet. I stedet skal han ha forsøkt å hoppe over det med sykkelen sin i beste Evel Knievel-stil.

Ingen personskader

Ambulanse, brannvesen og politi var raskt på plass i Martens Avenue. Der ble de møtt av et digert synkehull som var omkring sju meter bredt og fem meter dypt.

SLUKES: Plutselig slukes en hel butikk 18. oktober 2021. Video: Newsflare. Reporter: Vegard Krüger Vis mer

- Politiet ble tilkalt til Martens Avenue like før klokka 21.00 for å rapportere om et stort synkehull, sier en talsperson for Metropolitan Police til MailOnline.

- Sperringer ble satt på plass, og det er ikke rapportert om personskader.

Synkehull skyldes normalt at grunnvann i bakken løser opp kalksteinen i berggrunnen, slik at det dannes store hulrom som overflaten kollapser inn i, ifølge Norges geologiske undersøkelse (NGU).

Ifølge Daily Mail har Storbritannias største vannselskap Thames Water fått i oppdrag med å se på hva som har forårsaket synkehullet.

Kostet 15 menneskeliv

Synkehull er ikke like vanlig i Norge som i andre land.

Et av de mest dramatiske synkehullene i nyere tid oppsto i Guatemala i 2010. Totalt 15 mennesker mistet livet i et 100 meters dypt hull som dukket opp etter en storm med mye nedbør.

I 2020 inntraff en plutselig kollaps i veibanen i byen Xining i det nordvestlige Kina. En hel buss og flere fotgjengere ble slukt, og seks personer mistet livet.

Året etter var det ren flaks som gjorde at et lokalt bolighus i sentrum av Mexico ikke forsvant ned i et gigantisk synkehull med en bredde på over 60 meter.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer