Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Motorsyklister drepte fire

Motorsyklistene kjørte opp foran det amerikanske senteret i Calcutta og begynte å skyte. Fire politimenn ble drept og minst tolv skadet i blodbadet. En pakistansk gruppe påtar seg skylden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den pakistansk-baserte militante gruppen Harkat-ul-Jihad-e-Islami påtok seg skylden for angrepet, meldte TV-kanalen Star News.

Et indisk nyhetsbyrå rapporterte at angriperne prøvde å ta seg inn i kultursenteret, men ble stanset av politimenn som holdt vakt i porten. Dermed åpnet angriperne ild. Fire politimenn ble drept momentant, mens en femte døde senere på sykehus.

Senteret huser blant annet det amerikanske konsulatets bibliotek og kultursenter, men selve konsulatet er i en annen bygning. Ingen av dem som befant seg inne i senteret, ble skadd i episoden, som fant sted ved sekstiden lokal tid tirsdag.

En talsmann for den amerikanske ambassaden i New Delhi sa at fire menn på motorsykkel begynte å skyte idet politimennene som holdt vakt, skulle få avløsning.

- Dette var helt klart et angrep mot det amerikanske senteret. Terrorister fra en eller annen gruppe sto bak, sa Calcuttas politimester, Sujoy Chakraborty.

Vaktholdet rundt senteret var i likhet med andre amerikanske bygninger i India skjerpet etter terrorangrepene 11. september. Sikkerhetsstyrker i hele delstaten Vest-Bengal ble satt i alarmberedskap etter angrepet.

Det skal ha vært det første angrepet mot et amerikansk kontor i India. I fjor ble fire menn arrestert, mistenkt for å ha planlagt en terroraksjon mot de amerikanske ambassadene i New Delhi og Bangladesh' hovedstad Dhaka.

(NTB)

Hele Norges coronakart