Motorsyklister drepte fire

Motorsyklistene kjørte opp foran det amerikanske senteret i Calcutta og begynte å skyte. Fire politimenn ble drept og minst tolv skadet i blodbadet. En pakistansk gruppe påtar seg skylden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den pakistansk-baserte militante gruppen Harkat-ul-Jihad-e-Islami påtok seg skylden for angrepet, meldte TV-kanalen Star News.

Et indisk nyhetsbyrå rapporterte at angriperne prøvde å ta seg inn i kultursenteret, men ble stanset av politimenn som holdt vakt i porten. Dermed åpnet angriperne ild. Fire politimenn ble drept momentant, mens en femte døde senere på sykehus.

Senteret huser blant annet det amerikanske konsulatets bibliotek og kultursenter, men selve konsulatet er i en annen bygning. Ingen av dem som befant seg inne i senteret, ble skadd i episoden, som fant sted ved sekstiden lokal tid tirsdag.

En talsmann for den amerikanske ambassaden i New Delhi sa at fire menn på motorsykkel begynte å skyte idet politimennene som holdt vakt, skulle få avløsning.

- Dette var helt klart et angrep mot det amerikanske senteret. Terrorister fra en eller annen gruppe sto bak, sa Calcuttas politimester, Sujoy Chakraborty.

Vaktholdet rundt senteret var i likhet med andre amerikanske bygninger i India skjerpet etter terrorangrepene 11. september. Sikkerhetsstyrker i hele delstaten Vest-Bengal ble satt i alarmberedskap etter angrepet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer