Motorvei stengt

Tre mil av en motorvei er stengt i Florida etter en FBI-alarm. Et mindre luftrom er også avstengt. Skipet som ble mistenkt å frakte radioaktivt materiale er nå ferdig undersøkt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alarmen ble utløst etter at tre personer i en bil på vei mot delstaten skal ha kommet med truende uttalelser.

- Hvis de sørger over 11/9 så skal de få sørge på nytt over 13/9, skal en kvinne ha hørt en av de tre si, ifølge tv-kanalen WSVN-Channel 7.

FBI har sendt ut en såkalt «vær på vakt-alarm» over hele delstaten, og for cirka sku timer siden stanset lensmannen i Collier County en bil som matchet etterlysningen, i tillegg til en bil som kom etter.

Interstate I-75 ble stengt av i tre mils lengde på grunn av det som kan ha vært en terrortrussel:

En bombehund skal ha markert både på den etterlyste bilen og en bil som fulgte etter. Ifølge The Miami Herald skal politiet ha brukt eksplosiver for å sprenge en ryggsekk-lignende gjenstand i en av bilene. Alle i bilene er nå anholdt.

Bilene ble stanset etter at kjørte rett gjennom en bomstasjon. Motorveien skal nå være avstengt over et lengre stykke, i tillegg til at luftrommet skal være avstengt i et mindre område over der mennene ble pågrepet.

De tre etterlyste mennene er ifølge Miami Herald av «østlig eller latinsk avstamning» og har tillatelse til å oppholde seg i USA. De skal ha snakket om at de var «fem timer etter skjema», og «ikke har nok til å ta den ned».

Collier County er i nærheten av Fort Myers sørvest i Flordia. Det var i dette området Mohammed Atta tok flyundervisning før terrorangrepene mot USA i fjor. Det operative hovedkvarteret for amerikanske og allierte styrker i Afghanistan ligger noen timers kjøretur unna.

Båt stoppet med atomlast

Det amerikanske forsvarsdepartementet Pentagon sendte i natt et spesialteam til New Jersey for å undersøke det som kan ha vært et forsøk på å smugle inn radioaktivt materiale.

Etter flere dagers undersøkelser har ekspertene nå konkludert med at strålingen fra det liberiaregistrerte skipet M/V Palermo Senator trolig hadde naturlige årsaker. Skipet ble beordret ut fra havna i New York mandag, på grunn av mistanke om at det var radioaktivt materiale eller utstyr i lasten. I flere dager har amerikanske spesialister undersøkt skipet uten å finne noe mistenkelig. Ekspertene antar at strålingen fra skipet har naturlige årsaker og stammer fra radioaktiv leire som ble fraktet, melder nyhetsbyrået AP.

STANSET: En etterlyst bil og en følgebil ble stanset i natt etter at de kjørte gjennom en bomstasjon på I-75, «Alligator Alley» i Florida. En bombehund markerte på bilene.
M/V Palermo Senator