Motorveibru kollapset - biler i elva

Sjåfør berget med båt til applaus fra publikum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):  Dykkere i den amerikanske delstaten helt nordvest i USA leiter fortsatt etter personer som raste ned i elva da en motorveibrua kollapset mellom Seattle og Vancouver ved 19-tida lokal tid torsdag - klokka 04 norsk tid i natt.

Lokale veimyndigheter og politi sier i morgentimene norsk tid at det ikke er funnet noen omkomne eller at noen er meldt savnet.

Ifølge lokale medier var det to biler og tre personer som raste ned i Skagit River da en seksjon av brua ga etter.

Sjåføren var aleine i en liten personbil, mens to personer i en pickup med tilhenger fikk sitt livs sjokk i solnedgangen en drøy times kjøring fra grensa mellom USA og Canad.

Reddet til applaus Ifølge lokalavisa Skagit Valley Herald ble den ene av mennene reddet fra med båt fra biltaket til applaus fra tusen menensker som fulgte dramaet fra elvebredden.

Sjåføren i den siste bilen som kom over sier han merket en uvanlig risting i bilen. Han så i speilet at veibanen like bak forsvant i elva.

Det er fire kjørefelt på brua, som ligger langs den travle motorveien Interstate 5, omtrent halvveis mellom Seattle og Vancouver i Canada. Brua krysser Skagit River mellom Mount Vernon og Burlington.

Fra 1955 Everett Daily Herald skriver at den 350 meter lange stålbrua ble bygd i 1955.

 FEM BILER STYRTET I ELVA:  Slik så det ut på den kollapsede motorveibrua mellom Burlington og Mount Vernon i Washington i natt. I morgentimene norsk tid leiter fortsatt dykkere i elva. FOTO: Stephen Brashear/Getty Images/AFP/NTB Scanpix.
FEM BILER STYRTET I ELVA: Slik så det ut på den kollapsede motorveibrua mellom Burlington og Mount Vernon i Washington i natt. I morgentimene norsk tid leiter fortsatt dykkere i elva. FOTO: Stephen Brashear/Getty Images/AFP/NTB Scanpix. Vis mer

Om lag 70 000 biler har kjørt over hver dag.

 BRUKOLLAPS:  En av bilene som styrtet i Skagit river da deler av motorveibrua på Interstate 5 kollapset nær Mount Vernon på den amerikanske vestkysten.FOTO:Jennifer Buchanan, Everett Daily Herald/AP/NTB Scanpix.
BRUKOLLAPS: En av bilene som styrtet i Skagit river da deler av motorveibrua på Interstate 5 kollapset nær Mount Vernon på den amerikanske vestkysten.FOTO:Jennifer Buchanan, Everett Daily Herald/AP/NTB Scanpix. Vis mer


Motorveibru kollapset - biler i elva