KOLLAPSER: Et 100 meter langt strekke av motorveibrua Morandi på hovedveien A10 i Genova raste mot bakken i kollapsen. Video: Polizia di Stato / CNN. Vis mer

Motorveibru kollapset i Italia - minst 25 døde

Nødetatene har igangsatt en omfattende redningsaksjon etter at ei motorveibru raste sammen i den italienske byen Genova.

Dagbladet følger saken.

Minst 25 personer har omkommet og elleve personer er skadd etter brukollapsen i Genova i Italia mandag, melder ordføreren i byen, skriver nyhetsbyrået AP.

- Vi frykter at antallet døde vil stige, sier Angelo Borrelli, sjefen for det italienske Sivilforsvaret, til Sky TG24.

Brua var en firefelts motorvei som gikk over ei elv og et industriområde. Ifølge det italienske Sivilforsvaret skal 30 biler har vært involvert og noen få lastebiler, skriver Sky TG24. Flere av de døde skal ha blitt funnet inne i bilene sine.

Det er ukjent hvor mange som er savnet, og redningsmenn opplyser hvor mange av de savnede de kommer til å finne.

BRUKOLLAPS: Et 100 meter langt strekke av motorveibrua Morandi på hovedveien A10 i Genova raste mot bakken i kollapsen. Nødetatene har igangsatt omfattende redningsaksjoner. Video: Vigili del Fuoco / Twitter Vis mer

Det ble først meldt at 22 personer omkom i kollapsen, men ikke lenge etterpå ble det klart at rundt 25 personer er døde.

The Guardian skriver at minst 20 personer skal ha blitt begravet under massene fra brua, og viser til den lokale nettavisa Il Secolo XIX. Rundt ti personer er fraktet til sykehus, ifølge nettavisa.

- Situasjonen er kritisk, sier en talsperson for lokalt politi til nyhetsbyrået.

Redningsarbeidere sier at rundt ti kjøretøy var involvert da et 200 meter langt strekke av Morandi-brua, på hovedveien A10, kollapset under et plutselig og voldsomt uvær, ifølge Sky News.

Live-published photos and videos via Shootitlive

- Én hentet ut i live

Vitner beskriver hendelsen som apokalyptisk.

- Jeg så folk løpe foran meg, uten sko og livredde, sier bussjåføren Alberto Lercari ifølge Guardian.

- Det var forferdelig, sier han videre.

Ifølge AP opplyser det italienske nyhetsbyrået Ansa at en person har blitt hentet ut fra brukollapsen i live. Nyhetsbyrået har videre uttalt at redningsarbeidere har identifisert minst ti biler som har vært involvert i kollapsen.

- Enorm tragedie

Den italienske samferdselsministeren, Danilo Toninelli, sier at alt tyder på at dette er «en enorm tragedie», ifølge nyhetsbyrået Reuters.

- Jeg følger nøye med på det som har skjedd i Genova, som ser ut til å være en enorm tragedie, skrev Toninelli på Twitter, få minutter før meldingene om flere døde begynte å tikke inn.

Video fra stedet viser både personbiler og vogntog strødd langs bakken. Kjøretøyene er knust, nærmest til det ugjenkjennelige.

Den private kringkasteren Sky TG24 melder ifølge AP at det er en 200 meter lang del av Morandi-brua som skal ha kollapset. Delen skal ha falt over et industriområde, og brannmenn har sagt til nyhetsbyrået at de er bekymret for at den kan ha truffet gasslinjer.

Brannvesenet bekrefter også at det er iverksatt en omfattende redningsoperasjon, i et forsøk på å redde mennesker ut av ruinene. Minst 200 brannmenn jobber nå på stedet, ifølge AP.

FØRSTEHJELP: Skadede behandles under brorestene i Genova, etter at 100 meter av motorveibrua kollapset. Video: Carlo Clerici Vis mer

Biler ble knust

Den italienske avisa La Repubblica skriver at det kan være snakk om et titall skadde. Den samme avisa skriver at den kollapsede delen av brua gikk over et tett bebodd område.

Et øyenvitne forteller Sky TG24 at han så «minst 8-9 biler knust under steinmassene», ifølge NTB.

Brua kollapset rundt klokka 11.15 lokal tid.

FLERE DØDE: Flere personer er funnet døde inne i bilene sine etter at en firefelts motorveibro raste sammen i Genova. Foto: Italiensk politi
FLERE DØDE: Flere personer er funnet døde inne i bilene sine etter at en firefelts motorveibro raste sammen i Genova. Foto: Italiensk politi Vis mer

Avisa Corriere omtaler hendelsen som en tragedie, og skriver at brua, som ble oppført på 60-tallet, er over én kilometer lang og 45 meter høy på veinivået.

Genova ligger ved Middelhavet nordvest i Italia.

Ifølge myndighetene er trolig en konstruksjonsfeil grunnen til at brua kollapset. Ifølge nyhetsbyrået Adnokronos skal det ha blåst voldsomt i området tidligere i dag. Video fra området viser at det regnet kraftig. Det skal også ha regnet da brua kollapset.

OVER BEBODD OMRÅDE: Morandi-broen, som kollapset over et bebodd område tirsdag, er en del av en firefelts motorvei. Foto: Italiensk politi
OVER BEBODD OMRÅDE: Morandi-broen, som kollapset over et bebodd område tirsdag, er en del av en firefelts motorvei. Foto: Italiensk politi Vis mer