Anne-Elisabeth Hagens forsvinning

- Motparten har skissert at de vil sende livsbevis

Hagen-familiens bistandsadvokat sier at familien ikke har mulighet til å svare mistenkte kidnappere direkte, og at de ikke vil forhandle uten livsbevis.

FORSVINNINGSSAKEN: Hagen-familiens bistandsadvokat sier at familien ikke har mulighet til å svare mistenkte kidnappere direkte, og at de ikke vil forhandle uten livsbevis. Video: Lars Øystein Solbakken / Solbakken fotoVis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MO I RANA / OSLO (Dagbladet): Svein Holden, advokaten til Anne-Elisabeth Hagens familie, holdt i kveld en pressekonferanse om kvinnens forsvinning og den nye kontakten med de nye kidnapperne.

- Familien synes det er bra at de som hevder å ha Anne-Elisabeth har kontaktet oss på en annen og bedre måte. Det negative er at det er snakk om enveiskommunikasjon uten mulighet for familien til å svare direkte tilbake, sier Holden på pressekonferansen fra hotell Scandic Meyergården i Mo i Rana.

- IKKE MOTTATT LIVSBEVIS: Politiet bekrefter i dag at det har vært ny kontakt mellom motparten i forsvinningen av Anne-Elisabeth Hagen. Video: Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer

- Forhandler ikke uten bevis

Politiet bekreftet i dag at det har vært kontakt med de mistenkte kidnapperne etter den siste kontakten 16. januar i år, men det er altså slik at familien eller politiet ikke har mulighet til å svare direkte.

ADVOKAT: Svein Holden er bistandsadvokat for familien til Anne-Elisabeth Hagen. Han holdt i kveld en pressekonferanse i Mo i Rana. Han opplyste at familien først vil gå i forhandlinger når de har mottatt et livstegn. Foto: Lars Øystein Solbakken / Solbakken foto
ADVOKAT: Svein Holden er bistandsadvokat for familien til Anne-Elisabeth Hagen. Han holdt i kveld en pressekonferanse i Mo i Rana. Han opplyste at familien først vil gå i forhandlinger når de har mottatt et livstegn. Foto: Lars Øystein Solbakken / Solbakken foto Vis mer

Holden sier følgende på vegne av familien:

- Det har gått svært lang tid siden Anne-Elisabeth ble bortført, og de vet fortsatt ikke om hun er i live. Politiet har kommet med et klart råd om å ikke gå i forhandlinger før vi vet at hun lever og har mottatt et livsbevis. Dette rådet vil familien følge, sier Holden.

- Har skissert livsbevis

Dermed virker det uaktuelt for milliardær Tom Hagen og familien å gå i forhandlinger før noe slikt er mottatt. Det skal ha blitt framsatt et løsepengekrav på omkring 90 millioner kroner i form av kryptovalutaen Monero ved bortføringen.

HAGEN-SAKEN: Mandag kveld bekreftet politiinspektør Tommy Brøske at det har vært ny kontakt med de antatte kidnapperne i Anne-Elisabeht Hagens forsvinning. Re... Vis mer Vis mer

Holden sier at motparten i deres siste henvendelse har skissert at de vil sende

- Dersom familien mottar et slikt livsbevis som motparten har skissert i sin nylige henvendelse til oss, vil familien arbeide for å få Anne-Elisabeth trygt og raskt hjem. Dette er familiens eneste fokus.

Holden gjentok dermed budskapet på engelsk.

Konkrete bevis

På en pressekonferanse 24. januar ba Holden om et livstegn fra Anne-Elisabeth Hagen og at de mistenkte skulle ta kontakt på en annen kommunikasjonsplattform.

Kontakten med Hagen-mistenkte

  • Det er så langt rapportert om kontakt med Anne-Elisabeth Hagens antatte kidnappere tre ganger. Den første kontakten skal ha vært over kryptovalutatjenesten Monero en gang mellom 31. oktober i fjor og 9. januar 2019.
  • Plattformen betegnes som uegnet for kommunikasjon.
  • 16. januar mottok familien til Anne-Elisabeth Hagen (68) et nytt «budskap» over den samme plattformen.
  • 24. januar ba familiens advokat Svein Holden om livstegn og kontakt på ny plattofrm.
  • Politiet bekreftet i dag ny kontakt på en ny plattform, men har ikke fått livsbevis.

Nå har de tatt kontakt på en annen plattform, som skal være bedre egnet for kommunikasjon, men det er altså ikke mulig å svare. Familien har imidlertid ikke fått noe livstegn ennå.

Den tydelige beskjeden fra politiet tidligere i kveld, var at de antatte kidnapperne sender over noe som kan bevise at Hagen er i live.

- Det kan være en telefonsamtale direkte fra Anne-Elisabeth Hagen selv, en e-post med bilde, video og lyd, brev per post eller kontakt med bistandsadvokat. Det viktigste er at beviset kan datofestes og bevise at hun er i live, sa politiinspektør Tommy Brøske tidligere i kveld.

Anne-Elisabeth Hagen har mandag vært forsvunnet i 104 dager i en av norgeshistories mest oppsiktsvekkende forsvinningssaker.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer