Donald Trump

Motsier helsetopp: - Forvirret

Tilsynelatende uenige om når vaksinen er klar for allmennheten.

MISFORSTO SPØRSMÅL: President Donald Trump under en pressekonferanse. I bakgrunnen kan man se dr. Robert Redfield, CDC-sjef. Foto: Drew Angerer/Getty Images/AFP/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Under en pressekonferanse seint onsdag kveld norsk tid motsier president Donald Trump en av sine helsetopper, CDC-sjef Robert Redfield.

Redfield er sjef for USAs nasjonale smittevernsenter (CDC), og tidligere onsdag vitnet han under ed i Kongressen. Ifølge The Washington Post sa Redfield blant annet at en vaksine ikke ville være klar for folk flest før sommeren eller høsten 2021.

Etter at vaksinen blir godkjent, vil det ifølge Redfield ta seks til ni måneder før den kan bli distribuert nasjonalt, skriver NPR.

- Jeg tror han gjorde en feil da han sa det. Det er ikke riktig informasjon. Jeg ringte ham og han sa ikke det til meg og jeg tror han fikk beskjeden. Kanskje han var forvirret, kanskje det kom ut feil. Vi er klare så snart vaksinen er kunngjort.

- Men han var klar i sin tale da han sa det, spør en journalist.

- Ja, jeg tror det. Men jeg tror ikke han mener det. Da han sa det, mener jeg han var forvirret.

Vaksineløfte

Trump har en rekke ganger lovet at vaksinen vil være klar i løpet av året, og de siste dagene har presidenten hevdet at den kan være klar om tre-fire uker. Under pressekonferansen sier Trump at vaksinen kan bli kunngjort i oktober og lover at så snart den er tilgjengelig vil den bli distribuert til allmennheten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer