Motstand mot Biden

Flere republikanske folkevalgte varsler at de vil protestere når Kongressen møtes onsdag for å sertifisere Joe Biden som USAs president.

SAKTE: Påtroppende president i USA Joe Biden mener vaksineringen går for sakte. Han mener at om det ikke gjøres noe med tempoet kan det ta årevis før amerikanerne får vaksinen mot coronaviruset. Video: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kongressmedlem John Carter fra Texas føyer seg inn i rekken av dem som sier de vil protestere når Kongressen møtes onsdag for å sertifisere Joe Biden som USAs president.

- 6. januar kommer jeg til å stå opp for de millioner av amerikanere som føler at de ikke lenger kan stole på demokratiet, skriver han i en uttalelse på sin Twitter-side.

Carter skriver at han har mottatt henvendelser fra «tusenvis» av amerikanere fra sin valgkrets, som opplever at «deres stemme ikke ble talt, og som føler at anklager om uregelmessigheter ikke ble tilstrekkelig undersøkt eller hørt av rettsvesenet».

Tidligere har blant andre den republikanske senatoren Kelly Loeffler varslet det samme.

Hevder valgfusk

Onsdag skal begge kamre i Kongressen stemme for eller mot å sertifisere avstemningen fra valgmannskollegiet 14. desember. Der vant demokratenes Joe Biden med 306 stemmer, mens USAs president, Donald Trump, tapte med 232 stemmer.

I to måneder har Trump uten dokumentasjon hevdet at valget ble «stjålet» fra ham. Til tross for grundige gjennomganger, omtellinger og runder i rettsapparatet, er det ingen dokumentasjon som underbygger at omfattende valgfusk har funnet sted.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer