Motstand mot tvangsbytte fra Subtex til Suboxone

Narkoman Nettverk og Prolar mener den forskjellsbehandlingen som finnes blant de ulike LAR-sentrene i Norge er uholdbar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

At LAR-pasientene (legemiddelassistert rehabilitering), som er Norges yngste pasientgruppe, ikke skal få velge den medisinen de selv er komfortable med, er et bevis på at denne gruppen ikke innehar de pasientrettighetene som de har rett på. At denne pasientgruppen føler seg stigmatisert fordi man er mer opptatt om pasienten injiserer Subutex enn den reelle behandlingen de skal ha, er en realitet.

Det er ingen andre pasientgrupper som er utsatt for slike kontrolltiltak som det LAR-pasientene må gjennomgå. Kreftpasienter som får morfin ville man aldri ha utsatt for en slik stigmatisering, selv om det er et stort illegalt marked for Dolcontin. Narkoman Nettverk og Prolar mener det er politiets jobb og motarbeide salg av narkotiske medisiner på det illegale markedet. Vi har ingen tro på at kontrolltiltak og behandling på dette nivå er heldig for denne pasientgruppen.

Narkoman Nettverk sitt nettsted Narkoman.net viser med sitt forum tydelig misnøye fra LAR-pasientene som må gå over fra Subutex til Suboxone. Det er pasienter som skriver at de har sluttet med Legemiddelassisterte rehabilitering fordi man har fått store bivirkninger av Suboxone. Dette er forsterkede psykiske lidelser som gjør det vanskelig å fungere i hverdagen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer